Perisic szerint nem ő döntött; más mondta, hogy már nincs szükség rá a Hajduknál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 15:01
Ivan Perisic az idei Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Ivan Perisic és a Hajduk Split útjai elválnak. Az ügyben korábban megszólalt Gennaro Gattuso vezetőedző és a válást megerősítő Nikola Kalinic klubelnök; szerdán a 36. évében járó klasszis horvát labdarúgó elmesélte a maga változatát az eseményekről, és egyértelművé tette, hogy az eddig megjelentekkel ellentétben nem ő kezdeményezte a szakítást.

Mint megírtuk, Ivan Perisic januárban került a Tottenhamtől kölcsönbe a Hajdukhoz – nyáron végleges szerződést is kötött a splitiekkel –, ám a júniusban kinevezett új vezetőedzővel, Gennaro Gattusóval állítólag nem találta meg a közös hangot. A drukkerek egy része is kikezdte: azzal vádolták, hogy kizárólag azért igazolt sérülten a Hajdukba, hogy finanszíroztassa a gyógykezelését, és kijusson az Európa-bajnokságra a válogatottal.

„Abban a reményben jöttem, hogy megvalósítsuk közös álmunkat, azaz bajnokok legyünk – idézi a Dalmatinski Portal Ivan Perisicet, aki Splitben született, és mielőtt tizenévesen külföldre szerződött, a Hajdukban is nevelkedett. – Nagyon jó szerződésem volt a Tottenhamnél, és még sérülten is kaptam olyan ajánlatot külföldi klubtól, amely fantasztikus körülményeket teremtett volna a rehabilitációmhoz, továbbá nyújtott volna annyi játéklehetőséget, amennyit a Hajduknál kaptam. De nem fogadtam el, hanem engedtem a spliti vezetők és drukkerek hívásának, hátrahagytam a családomat, hogy harcolhassak a horvát bajnoki címért, a Bajnokok Ligája-főtáblára jutásért.”

A 134-szeres válogatott labdarúgó felelevenítette, hogy nem teljesen egészségesen, az orvosi tanácsok ellenére is vállalta a játékot alkalmanként, például a Dinamo Zagreb elleni kupameccsen – „egy esetleges újabb sérüléssel a pályafutásom folytatását kockáztattam” –, és amit lehetett, megtett a remélt diadalok érdekében.  

„Az első naptól tiszteletben tartottam minden megállapodást, szerződést, klubelőírást, és tartottam magam az adott szavamhoz. Még az Európa-bajnokság után is visszautasítottam két ajánlatot, hogy segíthessem a Hajdukot a nyáron, pedig jelentős klubok kerestek meg” – folytatta Perisic. (A Dalmatinski Portal szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem a Barcelona volt az egyik klub, hanem a Sevilla.)

„Alighanem mindenki számára világos, hogy a Hajdukot nem a pénzért vagy az orvosi ellátás miatt választottam. Minden vágyam az volt, hogy segítsek a klubnak, sokszor a családomat és az egészségemet is hátrébb soroltam, de utólag sem bánom, mert természetesnek tartottam, hiszen ezt az egyetlen utat ismerem a sikerek felé. Aztán vasárnap valaki előlépett, és úgy döntött, a későbbiekben nincs szüksége a segítségemre” – fogalmazott Perisic, ám nem nevezte meg, kiről van szó; ezekben a napokban szerinte is az európai kupában maradás a legfontosabb.

„Az elmúlt idényben sajnos nem voltunk sikeresek, ami éppen úgy nyomaszt engem, ahogyan a többi játékost és a bajnoki címre lassan húsz éve váró drukkereket, de a kudarc része a sportnak. Világéletemben csodáltam a Hajdukot, és ez a jövőben is így lesz, függetlenül attól, milyen nehéz pillanatokat élek most át a családommal együtt. Minden jót kívánok a Hajduknak, csütörtökön továbbjutást az európai porondon, aztán bajnoki címet, függetlenül attól, éppen kik dolgoznak a klubnál.”

A korábban a Bruges, a Dortmund, a Wolfsburg, az Internazionale és a Bayern München soraiban is megforduló Perisic az idény első horvát bajnokiján még játszott, múlt csütörtökön, a rózsahegyi csapat elleni Konferencialiga-selejtezőn (0–0) is, de vasárnap, a Lokomotiva Zagreb ellen (1–1) már nem.

A szerződésbontás még nem történt meg, a felek a következő napokban térnek vissza rá.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik