Csercseszov Fradi-szalaggal a nyakában tartott sajtótájékoztatót kazah kapitányként

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 16:24
Sztanyiszlav Csercseszov a kazah válogatott edzésén is fradis nyakbaakasztón hordta a sípját (Fotó: Kazah Labdarúgó-szövetség)
„A Ferencváros továbbra is a szívemben van” – adott magyarázatot az újságíróknak a zöld-fehérek korábbi vezetőedzője.

Mint ismert, Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros korábbi oszét vezetőedzője immár Kazahsztán szövetségi kapitánya. Csütörtökön, a Norvégia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (0–0) irányította elsőként a kazahokat.

 

Mint fényképünk is bizonyítja, a mérkőzés előtti szerdai sajtótájékoztatón a nyakában lógó edzői sípjának zöld szalagján az volt olvasható: „Hajrá, Fradi!”

Ez feltűnt a kazah újságíróknak is, akiknek egyike a sajtótájékoztatón rá is kérdezett a kapitánynál arra, miért a ferencvárosi nyakbaakasztóját hordja? Csercseszov menedzsere, Varga Sándor lapunknak elmondta, hogy a mester erre azt felelte: „A Ferencváros még mindig a szívemben van.”

Mint emlékezetes: a korábban többek között orosz szövetségi kapitányként is dolgozó, 61 éves szakember 2021 decembere és 2023 júliusa között vezette edzőként a Ferencvárost, a csapattal két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, de a feröeri Klaskvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezős kudarc tavaly nyáron az állásába került.

Varga Sándor a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott:

„Nagyon gyakran emlegeti nekem a mai napig Sztanyiszlav, mennyire a szívében őrzi a Ferencvárost. Csodásan érezte magát a klubnál, nagyon megszerette Magyarországot is, és büszke a csapattal elért sikerekre.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik