Juan Mata Ausztráliába szerződött – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 19:05
null
Juan Mata Ausztráliába igazolt (Fotó: Juan Mata García/X)
Megtalálta új csapatát a japán Vissel Kobétól Vécsei Bálint után egy hónappal távozó világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás, a fél éve szabadon igazolható Juan Mata, aki az ausztrál Western Sydney Wanderersnél írt alá a hírek szerint 2025. június 30-ig.

A Real Madridnál nevelkedő, a felnőttek között a Valenciában bemutatkozó Mata pályafutása során volt a Chelsea, a Manchester United és a török Galatasaray játékosa is, majd utóbbitól való távozása után szerződtette a japán Vissel Kobe, ahol Vécsei Bálint is a csapattársa volt.

A 36 éves spanyol középpályás februárban, bajnoki címmel a háta mögött hagyta ott Japánt, azóta szabadon igazolható volt, ám csak most találta meg új klubját, ugyanis az ausztrál élvonal előző idényében hetedik Western Sydney Wanderersszel 2025. június 30-ig tartó szerződést kötött. 

A Wanderers a honlapján hosszasan méltatta a világ- és Európa-bajnok, BL- és El-győztes Matát, aki Spanyolországban és Angliában is nyert kupát, Törökországban és Japánban pedig bajnok lett.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Western Sydney Wanderershez, amely egyedüli ausztrál együttesként tudta megnyerni az ázsiai Bajnokok Ligáját. Alig várom, hogy megérkezzek és elkezdjem az edzéseket a csapattal, hogy felkészüljünk az új idényre” – fogalmazott Juan Mata.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik