Kritizál a holland sajtó: Ronald Koeman jelenléte olyan, mint a fogfájás

S. N.S. N.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 10:28
Ronald Koeman (Fotó: AFP)
Habár a vezetésével Hollandia az Európa-bajnokságon az elődöntőig menetelt, a Nemzetek Ligájában pedig háromgólos győzelemmel kezdett Bosznia-Hercegovina ellen (5–2), Ronald Koeman szövetségi kapitányt élesen bírálja a mindig kritikus holland sajtó a Németország elleni NL-rangadó előtt.

„Kezdi megmutatni az aljas oldalát Ronald Koeman” – írta Hugo Brost, Hollandia egyik legnevesebb sportújságírója az Algemeen Dagbladban megjelenő heti rovatában. Nem újkeletű, hogy a holland sajtó kritikus a válogatott játékosaival és edzői stábjával – hétfő reggel azonban még holland mércével is rendkívül élés bírálatot kapott a szövetségi kapitány. A napokban nagy port kavart a 61 éves szakvezető és az Al-Ittihadhoz szerződő Steven Berg­wijn vehemens szópárbaja a médiában: Ronald Koeman kategorikusan kijelentette, amíg ő irányítja a nemzeti együttest, a 26 éves játékos nem kap meghívót, míg Bergwijn erre úgy kontrázott, hogy bár megtisztelő a válogatottban játszani, „ezzel az edzővel” nem hajlandó együtt dolgozni…

Noha szombat este az oranje meggyőző játékkal, három góllal legyőzte Bosznia-Hercegovinát (5–2) az NL A-ligájának nyitó mérkőzésén, kedd este pedig a régi rivális Németország ellen játszik, a fő témát továbbra is a Koeman−Bergwijn konfliktus szolgáltatja holland berkekben. Hugo Brost, a tekintélyes újságíró a játékos védelmére kelt, valamint kritikával illette Koeman emberi tulajdonságait és edzői képességeit is.

„Zsoldosnak titulálta Steven Berg­wijnt, szerintem erre abszolút semmi szükség nem volt – írta heti rovatában az 1985 óta a szakmában dolgozó újságíró. – Az ember nem szúrja hátba azt, akivel nemrégiben még szoros munkakapcsolatban állt, ez felesleges és gyáva tett. Nem rossz edző, de nem is különleges. Koeman jelenléte olyan, mint a fogfájás – nem hiányzik a fájdalom, ahogy ő sem hiányozna a válogatottnak. Nincs meg benne az X-faktor, ami például megvan Josep Guardiolában, Jürgen Kloppban vagy Arne Slotban. Nem tudja inspirálni a játékosait. Az Eb rajtja óta lehangoló a viselkedése és az együttes játéka is: vagy minden összejön, vagy semmi, de a legyőzött ellenfelek mind gyengébb játékerőt képviselnek Hollandiánál. Ez azért sokatmondó.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
1. FORDULÓ 
Szeptember 7., szombat
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
2. FORDULÓ
Szeptember 10., kedd
20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina – élőben az NSO-n!
20.45: Hollandia–Németország – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik