Nem csillapodnak az indulatok, a Partizan szurkolói a saját edzőjüket is megsebesítették

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 10:33
Alekszandar Sztanojevics a hétfői mérkőzésen (Fotó: Imago Images)
Ahogyan az várható volt, botrány kísérte hétfő este a Partizan–Crvena zvezda örökrangadót a szerb labdarúgó-bajnokságban: a Cz 4–0-s győzelme után a vesztes csapat dühös ultráinak egy csoportja megrohamozta az öltözőt, Alekszandar Sztanojevics vezetőedző könnyebb fejsérülést is szenvedett.

„Bocsánatot kérek, hogy leragasztott fejjel ülök itt önök előtt. Ha mondjuk nulla–nullára végződik a meccs, el sem jövök a sajtótájékoztatóra, nem akartam volna drámát keríteni a történtek köré, de az eredmény ismeretében tiszteletben kellett tartanom a kíváncsiságukat – idézi a Mozzartsport Alekszandar Sztanojevics vezetőedzőt. – Az elégedetlen szurkolók betörték az öltöző ablakait, az üveg pedig megsebesített. Fizikai kontaktus nem történt. De hagyjuk a történteknek ezt a részét, nem akarok drámát ebből.”

Ami a mérkőzést illeti, Sztanojevics lesújtónak nevezte a csapat teljesítményét, bocsánatot kért minden Partizan-drukkertől a lélektelen játékért.

„A Zvezda klasszisteljesítményt nyújtott hozzánk képest. Természetesen vállalom a felelősséget, különösen fájdalmas, hogy saját pályánkon ért minket ez a csapás, karrierem legsúlyosabb veresége – értékelt az edző. – A »Sztanoje, takarodj!« rigmussal nincs semmi problémám, ez így normális, vettem a drukkerek üzenetét. De hogy eladtam volna a klubot? Ez felháborító megnyilvánulás! Hogy maradhatok-e a csapat edzője, majd meglátjuk, ez most kevésbé fontos. Nem bújok ki a felelősség alól, emlékezhetnek, elmentem akkor is, amikor kilencvennyolc ponttal, de nem bajnokként zártuk az idényt. De hogy eladtam volna magam… Mondják, kinek?!”

Sztanojevics – aki 2003-ban a Videotonban fejezte be játékoskarrierjét – a harmadik vezetőedzői időszakát kezdte meg nyáron a patinás belgrádi klubnál, amelyet korábban 2010 és 2012 (két bajnoki cím, egy Szerb Kupa-diadal), majd 2020 és 2022 között irányított.

Az eladást skandálók alighanem arra is céloztak, hogy a Partizan nemrégiben értékesítette legjobbjainak egyikét – a brazil Matheus Saldanha immár a Ferencváros labdarúgója.

A fekete-fehérek nyolc tétmérkőzés óta nyeretlenek (három döntetlen, öt vereség), és már a hétfői derbi előtti napokban is rendkívüli volt a feszültség az ultrák és a klub között.

Mint beszámoltunk róla, szombat éjszaka huligánok törtek be a Partizan stadionjába, üzemanyagot locsoltak a gyepre, majd azt meggyújtották, valamint üvegeket törtek össze a pálya minden pontján, és kérdésessé vált, hogy egyáltalán megrendezhetik-e hétfőn a 174. belgrádi örökrangadót. A klub közleménye „szervezett bűnbanda” cselekedetének minősítette a történteket, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem büntetik meg példásan a biztonsági kamerák felvételei alapján beazonosítható gyújtogatókat, nyilvánosságra hozzák a nevüket.

A Zvezda nyolc meccsen szerzett 22 ponttal vezeti a szerb bajnoki tabellát, a hét mérkőzést játszó Partizan 11-gyel csak a kilencedik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik