Niké Liga: Redzic remekelt, a DAC könnyedén győzött Trencsénben

Vágólapra másolva!
2024.09.17. 17:54
A DAC könnyed győzelmet aratott a Trencsén otthonában (Fotó: Duducz Tibor)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) kedden pótolt mérkőzésén a Dunaszerdahely 3–0-ra győzött Trencsénben, és feljött a harmadik helyre. Remek napot fogott ki Redzic Damir, aki megállíthatatlan volt.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
6. FORDULÓ
TRENCÍN (TRENCSÉN)–DAC 0–3 (0–2)
Trencsén, Sihot Stadion, 2006 néző. Vezette: Smolák
TRENCÍN: Katics – Hajovsky, Bondarenko, Sztojszavjevics, Skovajska – Baris (Zorics, 81.) – Sunday (Mikulaj, 62.), Ibrahim, Derlek (Fiala, 72.), Uchegbu (Suleiman, 72.) – Donkor (Sefcik, 62.). Vezetőedző: Ilija Sztolicsa
DAC: Popovics – Andzouana (Yapi, 58.), Ortiz, Kacharaba (Csinger, 58.), Brunetti, Mendez – Vitális (Herc, 77.), Bajo, Ramadan (Tuboly, 70.) – Redzic (Szendrei, 77.), Trusa. Vezetőedző: Xisco Munoz
Gólszerző: Redzic (22.), Trusa (27., 65.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Különös napra ébredtek a trencséniek: az együttes 19 év után ismét természetes borítású pályán fogadta az ellenfelét. Érezni is lehetett ezt a forgalmon, az előző évekhez képest több, 2006 szurkoló vette az irányt a Sihot Stadion felé.

A dunaszerdahelyieknél a Slovan elleni meccshez képest három változás volt a kezdőcsapatban. Az első perctől a pályán volt Redzic Damir, Pablo Ortiz és Ammar Ramadan. Kisebb sérülés miatt csak a kispadon kapott helyet Csinger Márk, akivel a bemelegítés közben külön foglalkozott az erőnléti edző. Az első félidőben a főszerepet Redzic játszotta. Már a második percben egy egyéni akció után fölé durrantott, majd Mateus Brunetti fejére varázsolta a labdát, de ekkor még hiányzott a pontos befejezés. A félidő derekán aztán megérdemelten jutott előnybe a sárga-kék csapat: Ramadan remekül játszotta magát tisztára, forintos labdát adott Redzicnek, aki nem hibázott (0–1). Nemsokára ismét a magyar U21-es válogatott játékos ugratta ki Matej Trusát, aki azonban a kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal később viszont a dunaszerdahelyi gólzsák gondolt egyet, és 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–2).

Ügyesen, gyorsan játszott a DAC, és uralta a mérkőzést. A hazaiak igyekeztek visszatérni a meccsbe, de az első félidőben csak egy lövésig jutottak. Emmanuel Uchegbu löketét a vendégek portása gond nélkül ártalmatlanította. Az utolsó másodpercekben újabb formás támadást vezetett a DAC, Ramadan lövését fogta a trencséni hálóőr.

A szünet után ellaposodott a játék. A hazaiak próbáltak szépíteni, de jól zárt a vendégvédelem. A dunaszerdahelyiek járatták a labdát, taktikusan játszottak. A 65. percben rövid időn belül két hazai távoli lövést is hárított a vendégek kapusa. A hazai szöglet után Vitálishoz került a labda, ő végigvitte, majd a jobb oldalán érkező Trusához passzolt, a DAC gólfelelőse pedig nem hibázott, beállítva a végeredményt (0–3). Öt perccel a vége előtt Tuboly Máté akciója után Christian Herc még a kapufát találta telibe.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik