Ödegaard legalább három hétre kidőlt

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 12:18
Martin Ödegaard legalább három hétre kidőlt (Fotó: Getty Images)
Martin Ödegaard hétfőn a norvégok Ausztria elleni NL-találkozóján sérülést szenvedett, az Arsenal klasszisának a legfrissebb hírek szerint három hetet kell kihagynia.

A norvég Martin Ödegaard bokája aláfordult az Ausztria elleni (2–1) találkozón. Ole Sand, a norvég válogatott csapatorvosa a mérkőzés után azt mondta, hogy a játékosra további vizsgálatok várnak, hogy megnézzék, milyen súlyos a sérülése. „A londoni MRI-vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy valószínűleg nincs törés” – idézi Sand szavait a vg.no.

 „Az ilyen bokasérülések gyakran legalább három hétig tartanak. Ezen kívül bármi más csak bónusz. Az MRI-felvételektől függetlenül a következő hetekben a rehabilitációra adott válasza a legfontosabb. Óvatosan kezdhet majd a kerékpáron, figyelni kell, hogyan reagál a szervezete és fokozatosan haladhat majd” – árult el a norvég válogatott csapatorvosa.

Ole Sand elmondta, hogy a sérülés végigkövetése az Arsenal felügyelete mellett történik. Ödegaard három évvel ezelőtt Gibraltár ellen szenvedett enyhe bokasérülést, akkor kevesebb mint három hétig nem tudott pályára lépni.

A norvég válogatott október 10-én Szlovéniát fogadja, majd három nappal később Ausztriába látogat. Az Arsenal hétvégén a Tottenham vendégeként lép pályára, majd az Atalanta otthonában szerepel a Bajnokok Ligája első fordulójában, szeptember 22-én pedig a Manchester Citynél vendégeskedik.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT
Norvégia–Ausztria 2–1 (Myhre 9., Haaland 80., ill. Sabitzer 37.)
Szlovénia–Kazahsztán 3–0 (Sesko 23., 28., 63.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik