Sérülés miatt két csere a holland NL-keretben

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 19:52
Joey Veerman a vasárnapi bajnokin sérült meg (Fotó: Getty Images)
Joey Veerman és Micky van de Ven kikerült a holland labdarúgó-válogatott szeptemberi, Nemzetek Ligájára készülő keretéből, helyettük Justin Kluivertet és Jan Paul van Heckét hívta be Ronald Koeman szövetségi kapitány.

 

A PSV középpályása, Joey Veerman csapata vasárnapi, a Go Ahead Eagles ellen 3–0-ra megnyert bajnokiján szedett össze valószínűleg kisebb sérülést – a 60. percben a jobb lábfejét talpalták le, de visszatért a pályára, rúgott egy gólt, és csak a 65. percben cserélték le. Mindenesetre nincs százszázalékos állapotban a 25 éves játékos, aki helyett a szintén 25 esztendős, kétszeres válogatott támadó, Justin Kluivert került be a keretbe.

Micky van de Ven már a Tottenham vasárnapi mérkőzésén sem lépett pályára – a Spurs 2–1-re kikapott a Newcastl Unitedtől –, de elméletileg a 23 éves védő is inkább csak elővigyázatosságból marad le a szeptemberi NL-meccsekről. Ronald Koeman szövetségi kapitánytól a Brighton & Hove Albion 24 esztendős hátvédje, Jan Paul van Hecke kapta meg helyette a lehetőséget, aki még nem lépett pályára a holland válogatottban.

Hollandia szombaton Boszniával, három nappal később Németországgal találkozik.

A HOLLAND VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Mark Flekken (Brentford – Anglia), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion – Anglia)
VÉDŐK: Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Denzel Dumfries (Inter – Olaszország), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig – Németország), Jorrel Hato (AFC Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United – Anglia), Jurriën Timber (Arsenal – Anglia), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion – Anglia), Virgil van Dijk (Liverpool FC – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ryan Gravenberch (Liverpool FC – Anglia), Tijjani Reijnders (AC Milan – Olaszország), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig – Németország), Quinten Timber (Feyenoord)
TÁMADÓK: Brian Brobbey (AFC Ajax), Cody Gakpo (Liverpool FC – Anglia), Justin Kluivert (AFC Bournemouth – Anglia), Donyell Malen (Borussia Dortmund – Németország), Wout Weghorst (AFC Ajax), Joshua Zirkzee (Manchester United – Anglia)

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTJÁNAK PROGRAMJA
1. forduló (szeptember 7.)
20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
20.45: Hollandia–Bosznia-Hercegovina
2. forduló (szeptember 10.)
20.45: MAGYARORSZÁG–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Németország
3. forduló (október 11.)
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: MAGYARORSZÁG–Hollandia
4. forduló (október 14.)
20.45: Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG
20.45: Németország–Hollandia
5. forduló (november 16.)
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–MAGYARORSZÁG
6. forduló (november 19.)
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: MAGYARORSZÁG–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik