Amíg mások sztrájkkal fenyegetnek, Kimmichnek tetszik, hogy sok meccs van

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 14:33
Joshua Kimmich örül, hogy több meccset játszhatnak (Fotó: Getty Images)
Miközben az angol Manchester City azóta súlyos sérülést szenvedő és az egész idényre kidőlő spanyol középpályása, Rodri szeptemberben arról beszélt, hogy a megnövekedett meccsszám miatt a labdarúgók sztrájkba léphetnek, a német válogatott Joshua Kimmich azt mondta a nemzeti csapat szerdai sajtótájékoztatóján, hogy ő örül a sok mérkőzésnek.

Az egyre több mérkőzés és az egyre kevesebb szünet miatt a labdarúgók terheltsége egyre vitatottabb téma, olyannyira, hogy Rodri szeptemberben arról beszélt, véleménye szerint a játékosok sztrájkba kezdhetnek.

Nem osztja az Aranylabdára is jelölt spanyol középpályás véleményét a német válogatott Joshua Kimmich, aki a nemzeti csapat szerdai sajtóeseményén mondta el a meglátását.

„Nem leszek népszerű a véleményemmel, talán részben azért, mert mindig szeretek játszani, szeretem, ha sok meccs van. Most már a Nemzetek Ligája-mérkőzéseket is várom. A futballban mindig lesznek sérülések. A csapatok keretei is bővülnek, többet lehet cserélni. Inkább választok egy »angolos hetet«, mint egy normált. Élvezem, hogy a pályán lehetek. Nem tudom, hogy kevesebb sérülés lesz-e, ha kevesebb meccset játszunk. Számos komoly sérülés baleset eredménye. Az izomsérülések minden bizonnyal összekapcsolhatók a magas szintű stresszel” – fejtette ki Joshua Kimmich.

NEMZETEK LIGÁJA 
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Október 11., péntek
20.45: Magyarország–Hollandia, Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország, Zenica (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik