Gyász: elhunyt Kozma Imre atya

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 09:48
Kozma Imre
Életének 85. évében elhunyt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének káplánja.

1940. június 4-én Győrzámolyban született. A győri bencés gimnáziumban érettségizett, majd papi szemináriumba jelentkezett. Döntése komoly elkötelezettséget jelentett, hiszen 1958-ban a papi hivatást választó fiatalok biztosan számíthattak arra, hogy az államvédelmi hatóság zaklatni és üldözni fogja őket – emlékezett vissza a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hivatalos honlapja.

2020. januárjában a Nemzeti Sportnak nagyinterjút adott, amelyben egyebek mellett a futball iránti elkötelezettségéről is beszélt. Ebből kiderült, hogy ott volt a Puskás Aréna avatómérkőzésén, gyakran megfordult Bajnokok Ligája-találkozókon, határozott véleménye volt a világ labdarúgásáról és a magyar futball helyzetéről.

Pályafutása utolsó szakaszában éppolyan energikus volt, mint fiatalon. 2013-ban pappá szentelésének ötvenedik évfordulójára készülve gyalogosan végigjárta papi szolgálatának állomáshelyeit, 73 évesen 140 kilométeres zarándoklatot tett egy szerzetestársa kíséretében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik