Maguire és Bowen kimaradt, Solanke és Bellingham bekerült az angolok keretébe

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 15:05
Lee Carsley kihirdette az angolok keretét (Fotó: Getty Images)
Lee Carsley kihirdette az angol labdarúgó-válogatott keretét a görögök és a finnek elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.

Lee Carsley megbízott szövetségi kapitány behívta Dominic Solankét, aki eddig egyszer lépett pályára az angol válogatottba, még 2017-ben Brazília ellen. A szeptemberi kimaradók közül Jude Bellingham és Kyle Walker is visszakerült. Ellenben Harry Maguire, Tino Livramento, Eberechi Eze és Jarrod Bowen sem kapott meghívót. A Sky Sport James Maddisont nevezi meg a legfőbb hiányzóként. 

„Ez egy lehetőség volt arra, hogy más játékosokat is megnézzek. Ennek semmi köze az aktuális formához. A kimaradt játékosoknak mindannyiuknak megvan az esélye a visszatérésre. Minden játékosnak elmondtam, hogy mik a céljaim. Harry egy olyan játékos, akivel már dolgoztam együtt a múltban. Nagyon pozitív volt, amikor beszültünk, de van néhány nagyon jó középső védőnk, akik szívesen játszanának. Harrynek még fontos szerepe van ebben a csapatban a kampányban.” – utalt Harry Maguire kimaradására Carsley, aki a támadókról is szót ejtett – „Nem ragaszkodunk túlságosan a pozíciókhoz, sokkal inkább a tulajdonságokhoz, ahogy az ellenféllel szemben fellépünk. Bellingham, Foden és Palmer is kiváló játékosok, ahogy mindenki más is.”

Az angol válogatott 10-én a szintén hibátlan Görögországot fogadja, majd három nappal később Finnországba látogat.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United)
VÉDŐK: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Levi Colwill (Chelsea), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Rico Lewis (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), Phil Foden (Manchester City), Conor Gallagher (Atlético Madrid – Spanyolország), Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest), Angel Gomes (Lille – Franciaország), Kobbie Mainoo (Manchester United), Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal)
TÁMADÓK: Anthony Gordon (Newcastle United), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München – Németország), Noni Madueke (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Dominic Solanke (Tottenham Hotspur), Ollie Watkins (Aston Villa)

1. Görögország

2

2

5–0

+5 

2. Anglia

2

2

4–0

+4 

3. Írország

2

2

0–4

–4 

4. Finnország

2

2

0–5

–5 

A B2-CSOPORT ÁLLÁSA

Szeptember 7.
Írország–Anglia 0–2
Görögország–Finnország 3–0
Szeptember 10.
Írország–Görögország 0–2
Anglia–Finnország 2–0
Október 10.
20.45: Finnország–Írország
20.45: Anglia–Görögország
Október 13.
18.00: Finnország–Anglia
20.45: Görögország–Írország
November 14.
20.45: Írország–Finnország
20.45: Görögország–Anglia
November 17.
18.00: Finnország–Görögország
18.00: Anglia–Írország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik