Messi: Tudom, hogy ezek lehetnek az utolsó meccseim

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 11:09
Lionel Messi fiatalnak érzi magát az argentin válogatottban (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi az argentinok fölényes hazai győzelme után érzelmesen nyilatkozott a 2026-os világbajnoki terveiről.

„Nagyon jó itt játszani, és érezni az argentin szurkolók szeretetét. Érzelemmel tölt el, amikor hallgatom, ahogy a nevemet kiabálják. Mindannyian élvezzük ezt a kapcsolatot a szurkolókkal, és szeretünk otthon futballozni” – idézi Lionel Messi mérkőzés utáni szavait az ESPN.

A világbajnoki címvédő argentin válogatott csapatkapitányát ezt követően a visszavonulásról kérdezték. Messi a 2026-os vb kapcsán óvatosan válaszolt: „Nem tűztem ki semmilyen dátumot vagy határidőt a jövőmmel kapcsolatban. Egyszerűen csak élvezem ezt az egészet. Érzelmesebb vagyok, mint valaha, és minden szeretetet elfogadok az emberektől, mert tudom, hogy ezek lehetnek az utolsó meccseim.”

„Öröm jelen lenni és értékelni ezt a pillanatot. Jó, hogy fiatalabb csapattársak vesznek körül, újra gyereknek érzem magam. Azon kapom magam, hogy butaságokat csinálok, mert annyira jól érzem magam. Amíg fenntartom ezt az érzést, és továbbra is hozzá tudok járulni a csapathoz, addig tervezem, hogy itt leszek a válogatottal” – foglalta össze gondolatait Messi.

Az Inter Miami támadójának a Bolívia elleni volt karrierje tizedik mesterhármasa a válogatottban, ezzel beérte a lista tetején álló Cristiano Ronaldót.

DÉL-AMERIKAI VB-SELEJTEZŐ
10. FORDULÓ
Paraguay–Venezuela 2–1 (Sanabria 59., 74., ill. Aramburu 25.)
Uruguay–Ecuador 0–0
Argentína–Bolívia 6–0 (Messi 19., 84., 86., La. Martínez 43., J. Álvarez 45+3., Almada 69.)
Brazília–Peru 4–0 (Raphinha 38., 54. – mindkettőt 11-esből, Pereira 71., Luiz Henrique 74.)
Kolumbia–Chile 4–0 (D. Sánchez 34., L. Díaz 52., Durán 82., Sinisterra 90+3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik