„Köszönöm, futball!” – Thiago Alcantara hivatalosan is megerősítette visszavonulását

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 19:56
Thiago és a 2020-ban megszerzett BL-trófea (Fotó: Getty Images)
Thiago Alcantara a közösségi médiában tette hivatalossá korábban már beharangozott visszavonulását, egy érzelmes poszttal.

 


„Mindig azon leszek, hogy visszaadhassak abból, amit ez a csodálatos sport adott nekem. Elképesztően hálás vagyok az időért, ami megadatott nekem, élveztem minden percét. Köszönöm, futball! És mindenkinek, aki segítette engem jobb emberré és játékossá tenni a hosszú út során” – írta X-oldalán Thiago, aki ezzel tette hivatalossá a vasárnap felröppenő hírt, miszerint visszavonul. A jövőben sajtóhírek szerint az edzői pálya felé kacsingatna...  

KORÁBBAN ÍRTUK 

A 39-szeres brazil válogatott Mazinho két fia, Thiago és Rafinha közül Thiagót tartották tehetségesebbnek, képességeit az FC Barcelona világhírű akadémiáján, a La Masián fejlesztette tovább.

Az Olaszországban született, Spanyolországban nevelkedő brazil származású középpályás a 2008–2009-es kiírásban mutatkozott be a Barcelona felnőttcsapatában, amelyet 100 mérkőzésen 11 góllal és 20 gólpasszal segített, mielőtt 2013-ban a Bayern Münchenhez szerződött, amellyel 2020-as távozásáig hétszer lett bajnok, négyszer kupagyőztes és háromszor Szuperkupa-győztes, 235 mérkőzésen 31 gólig, illetve 37 gólpasszig jutott.

A folyamatos sérülések miatt Thiago Alcantara pályafutása azonban nem tudott igazán kiteljesedni, s a Bayerntől 2020-ban Liverpoolba távozott, ahol szintén hamar meghatározó játékossá vált, ám a sérülések itt sem kerülték el.

Thiago 98 mérkőzésen lépett pályára a „vörösök” színeiben, ám az utolsó másfél éve nem alakult jól, a legutóbbi idényben derékproblémák miatt sokáig nem tudott csapata rendelkezésére állni, majd a hajrára beállt az Arsenal elleni, 3–1-re elveszített januári rangadón, amelyen ismét megsérült és az idény hátralévő részére kidőlt. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik