Négy oldalon az összes Eb-keret mezszámokkal; Vámos Márton: Amikor két éve távoztam, tudtam, ha egyszer hazajövök, a Ferencvárosba igazolok

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 23:37

 A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Fotó: Cselőtei Márk Zoltán

A Mainzhoz közeli edzőtáborban is gyakorol magyar játékos az Eb-re: a Fehér Miklós Akadémián nevelkedő, korábban az ETO színeiben az NB I-ben is megforduló, manapság a 2. Bundesligában szereplő Hamburg támadója, Bénes László a szlovák válogatott keret tagjaként készül az Európa-bajnoki bemutatkozásra. Amióta az olasz Francesco Calzona a szlovákok szövetségi kapitánya, Bénes nem hiányozhat a nemzeti csapat keretéből. A középpályás sikeres idényen van túl, a nemrég véget ért bajnokságban a HSV mezében tétmeccsen 15 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. Noha az Eb-n a belgák, az ukránok és a románok ellen nem lesz könnyű dolguk, a dunaszerdahelyi futballista továbbjutást remél.

Sztanyiszlav Csercseszov 2021 decembere és 2023 júniusa között irányította a magyar bajnok Ferencvárost, korábban öt évig volt az orosz válogatott szövetségi kapitánya, és a múlt héten fogadta el a Kazah Labdarúgó-szövetség vezetőinek ajánlatát. Csercseszov szeptemberben a Norvégia elleni Nemzetek Ligája-találkozón debütál a kazah kispadon – a csoportban még Ausztria és Szlovénia lesz az ellenfél. A 60 esztendős tréner a napokban visszatért Magyarországra; a szombathelyi Haladás stadionjában még a lelátóról nézte leendő csapatát, Sárváron pedig találkozott fradista segítőjével, Máté Csabával.

„Amikor két éve távoztam a klubtól, az volt a fejemben, ha egyszer hazajövök, biztosan a Ferencvárosba igazolok. Elkezdtünk tárgyalni a vezetőkkel, és olyan jövőképet vázoltak fel, ami nagyon tetszett, s az is sokat nyomott a latban, hogy szerettem volna Nyéki Balázzsal együtt dolgozni, baráti a kapcsolatunk” – így indokolta lapunknak visszatérését az FTC-hez Vámos Márton, aki az előző két idényt a görög Olympiakosz pólósaként töltötte el. A szélső azt mondta, a görögországi időszak alatt „rengeteget tanultam magamról, a környezetemről és az emberekhez való hozzáállásról is”.  

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik