Az NS Európa-bajnoki álomcsapata; Ötvenéves Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 23:14

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

 

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi mérkőzésén osztályoztuk a játékosok teljesítményét. Ez alapján összeállt a torna álomcsapata, s aligha meglepő, hogy ebbe a tizenegybe a legtöbb játékost az Európa-bajnok Spanyolország adja (öt futballista osztályzatátlaga emelkedett ki a teljes mezőnyből), rajtuk kívül két holland, egy-egy grúz, portugál, svájci és török futballista került a Nemzeti Sport álomcsapatába. Szakírónk szerint a kontinensviadal ásza a spanyol Dani Olmo lett.

A gelsenkircheni Arena AufSchalke négy mérkőzésnek adott otthont az Európa-bajnokságon. A Schalke ultramodern stadionját az egész világon ismerik, ám a királykék egyesület a legnagyobb hazai sikereit egy, a város északi részén ma már csak megbúvó arénában érte el. A Glückauf-Kampfbahn szinte kultikus helynek számít a helyi szurkolók körében, nem véletlen, hogy a csaknem százéves létesítmény a mai napig üzemel. Gelsenkircheni riport.

Ötvenéves Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként Tokióban bronzérmet nyert a válogatottal. A nemzeti együttes éléről 2022-ben távozó tréner a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai igazgatójaként dolgozik. A lapunknak adott születésnapi interjúban elárulta, „jó néhány vezetőedzői ajánlatom volt az elmúlt másfél évben, döntő többségük külföldről érkezett. Ezek között volt vonzó is, amin komolyan elgondolkoztam, de a családom miatt úgy döntöttem, egyelőre itthon maradok.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik