Halász Bence: Miért ne dobhatnék 83 métert az olimpián?; Géresi Krisztián: Remélem, október körül már játszhatok

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 00:04

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk: 

 

Elutazott Ausztriába a Nyíregyháza Spartacus, az élvonal újonca Bécs mellett edzőtáborozik tíz napig. Nem tartott a kerettel Géresi Krisztián, aki sokat tett azért, hogy az együttes kilenc év elteltével visszajusson a legjobbak közé: tíz találattal második lett a házi góllövőlistán Nagy Dominik mögött (11), noha csak 21 bajnokin tudott pályára lépni. „Egy hete műtötték meg a gerincemet az Országos Gerincgyógyászati Központban, egyelőre itthon lábadozok, a varratszedést követően kezdődhet a gyógytorna, aztán reményeim szerint valamikor október körül már újra játszhatok. Azért amikor eszembe jut, korábban mi mindenen mentem keresztül, a mostani sérülésem legfeljebb erős megfázásnak tekinthető” – árulta el lapunk érdeklődésére Géresi Krisztián. 

Férfi vízilabda-válogatottunk rövid, de annál nagyobb intenzitású edzőtáborban vett részt Zágrábban a házigazda horvátokkal, a közös gyakorlások és kétkapuzások mellett vasárnap hivatalos mérkőzés is szerepelt a programban. Varga Zsolt szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak elmondta: „A kétkapus gyakorlásokon csak úgy eljátszogattak a horvátok, aztán a vasárnapi mérkőzés előtt vettek egy mély lélegzetet, és hatalmas elánnal kezdtek. Mintha altattak volna minket, a szombati tapasztalataink alapján talán azt hittük, könnyedebb lesz az eleje, ehelyett mélyről kellett kapaszkodnunk.” A vége 12–12-es döntetlen lett, majd ötméteresek következtek – legalább ezeket is gyakorolhatták a mieink.

A júniusi atlétikai Európa-bajnokságon a kalapácsvető Halász Bence 80.49 méteres kísérlettel szerzett ezüstérmet, ami pályafutása harmadik legnagyobb dobása. A párizsi olimpián edzője, Németh Zsolt 81.56-os egyéni csúcsát szeretné megdönteni. A Dobó SE atlétája már indult Tokióban is, de akkor térdműtét után próbált visszatérni a nemzetközi élvonalba. „Fájt mindenem, nem tudtam kihozni magamból, ami bennem volt” – mondta lapunknak a 26 éves sportoló az olimpiai éremesélyeseinket bemutató sorozat vendégeként. Hozzátette: „Az ad önbizalmat, hogy a legjobb eredményeimet mindig éles helyzetben, világversenyen értem el, nem kis eldugott, »buszmegállók közötti« versenyeken. Miért ne dobhatnék nyolcvanhárom métert az olimpián?” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik