Vogel Soma: Statisztika, megérzés, reflex; Thomas Bachban még bízhat Szilágyi Áron

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.08.08. 23:58

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

 

„Statisztika, megérzés, reflex – magyarázta a lapunknak adott interjúban Vogel Soma, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa, mi a titka annak, hogy három ötméterest hárított az olaszok elleni ötméteres-párbajban. – Örültem volna, ha a rendes játékidőben megnyerjük a mérkőzést, de ahogy eddig, ezúttal is készültünk a szétlövésre. Őket nyomasztotta, nekem viszont erőt adott, hogy mindkét ötméteresüket kihagyták a rendes játékidőben. Bíztam a lövőinkben, általában elég egyet kivédenem, mert nem szoktak hibázni.”

Tapintható volt a csalódottság a NOB csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján a magyar delegáció tagjai között, s ezt sem az érintett Szilágyi Áron, sem a magyar NOB-tag, Fürjes Balázs nem rejtette véka alá. Kiderült ugyanis, hogy a 29 jelölt közül Szilágyi nem került be azon négy közé, akik a 2032-es nyári olimpia végéig NOB-tagként végezhetnek sportdiplomáciai munkát. Thomas Bachnak még van lehetősége tagot jelölni a NOB sportolói bizottságába, vagyis ez a kapu még nyitva maradt a kardvívó ikonnak.

Szalai Gábor után Szűcs Kornélt is erős külföldi bajnokságba adta el a Kecskemét futballcsapata, ráadásul Szuhodovszki Soma értékesítésével is jó üzletet kötött a klub a DVSC-vel. „Klubfilozófiánk, hogy próbálunk tehetségeket felkarolni, és ez nem csak üres beszéd – mondta lapunknak Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója. – Továbbra sem tékozoljuk el az értékeinket, de nem állunk azon futballisták fejlődésének az útjába, akik magasabb szintről kapnak ajánlatot.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik