Banó-Szabó motiváltan várja a visszatérést; Darcee Garbin a változásra szavazott

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 23:49

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

 

Banó-Szabó Bencére rájár a rúd: a Bp. Honvédnál 2020 márciusában szakadt el a térdszalagja, egy évet hagyott ki, majd tavaly júliusban a combjában szakadt el egy ín, öt hónap után térhetett vissza a pályára tétmérkőzésen. Most júliusban, a Vasas elleni utolsó nyári felkészülési mérkőzésen a keresztszalagja sérült meg. A Kecskeméti TE támadó középpályása nagyon maga alatt volt, de a sikeres műtétje után már előretekint, és nem feledi édesapja, egyben vezetőedzője intelmét: mi Szabók vagyunk, sohasem adjuk fel! „Még sohasem voltam annyira motivált, mint most: újra magas szinten akarok futballozni” – mondta a 25 éves futballista.

Július elején kisebb meglepetésre két év után a bajnok DVTK-ból Győrbe igazolt az ausztrál Darcee Garbin. A 30 éves magasbedobó lapunknak azt mondta, az évad vége után a válogatottra összpontosított, de lemaradt az olimpiáról. Viszont összeházasodott a párjával, mégpedig szűk családi körben, aztán nászútra mentek Vietnámba. „A férjemmel arról beszélgettünk az idényt követően, hogy talán eljött az idő a családalapításra, a gyermekvállalásra, mert előre nem tudhatjuk, meddig tudok ezen a szinten játszani. Ekkor jött a győriek ajánlata, így végül az újra, a változásra szavaztunk” – mondta Garbin.

A magyar futballirodalom talán legerősebb novellája Ferdinandy György Egyfordulós bajnokság című írása. A 2024. január 7-én, 88 évesen Miamiban elhunyt szerző önéletrajzi ihletésű elbeszélése 1950 őszén játszódik, amikor az MLSZ félidényes bajnokságot rendezett az NB I-ben, hogy aztán a szovjet rendszert lemásolva áttérhessen a tavaszi-őszi lebonyolításra. A kommunista diktatúra durva sportpolitikai beavatkozásaként az előző időkben átnevezték és átszínezték a magyar futball meghatározó klubjait.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik