Sebastian Bönig: A németeknek az ellentámadásokkal meggyűlhet a bajuk; Matheus Saldanha 20-25 gólt tervez erre az idényre

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 00:05

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Egymás után két olimpián is ötödik lett Pupp Réka, de a párizsi helyezésének egyelőre nem tud örülni. Lapunknak azt mondta: „Az olimpia végéig Párizsban maradtam, hiszen a testvérem, Pupp Noémi az ötkarikás játékok végén versenyzett, a helyszínen drukkoltam neki. Jó volt más emberekkel lenni, de úgy érzem, mielőtt újrakezdeném az edzéseket, még szükségem lesz egy kis időre egyedül, hogy átgondoljam, mit és hogyan szeretnék csinálni.”

Az NB I-hez viszonyítva is páratlan jövés-menés volt az ETO FC Győrnél az átigazolási időszakban – a távozók jelentős része a Fehér Miklós Akadémián nevelkedett, míg a keret háromnegyede már külföldiekből áll. A jelenleg 28 tagú társulat majdnem háromnegyede idegenlégiós: találunk albán, algériai, argentin, brazil, cseh, horvát, mali, montenegrói, osztrák, portugál, román, szerb, szlovák, togói és tunéziai légióst is, és csupán nyolc magyar maradt, közülük Claudiu Bumba és Miljan Krpics kettős állampolgár.

A 2024–2025-ös idény előtt új útra lépett az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az ötszörös magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes klubnál a 2000-es évek balkáni és a 2010-es évek spanyolos arculata után egy harmadik utat is kipróbálnak. Az egyaránt svéd vezetőedző Michael Apelgren és a Tisza partjára segédedzőként visszatérő Jonas Källman már első idényében négy északi kézilabdázóval számolhat.

Brazíliában, Uberaba városában nőtt fel, gyerekként Ronaldo szeretett volna lenni az utcai meccseken, a Ferencvárosba érkezve pedig ráhajt a gólkirályi címre; 20-25 gólt tervez erre az idényre. Matheus Saldanha nyolcmillió eurós becsült piaci értékével toronymagasan az NB I legdrágább futballistája. A 25 éves, ballábas brazil csatárt a szerb Partizantól az átigazolási időszak utolsó napján igazolta át a Ferencváros. A lapunknak adott interjújában elmondta: a korábbi FTC-légióssal, Marquinhosszal gyerekkoruk óta ismerik egymást, Sao Paulóban egy akadémián nevelkedtek, ezért kikérte a véleményét a budapesti ajánlatról.

Sebastian Bönig, a német élvonalbeli Union Berlin másodedzője szerint akkor lehet keresnivalója a magyar válogatottnak Düsseldorfban a németek ellen, ha megismétli a két évvel ezelőtti lipcsei játékát. Hozzátette: a magyaroknak az adhat esélyt, hogy „a Nationalelf magasan feltolja a védelmi vonalát, mögötte üres, bejátszható területek nyílnak, ezért az ellentámadásokkal meggyűlhet a baja”. Az egykori Fradi-játékos, Philipp Bönig 43 éves öccse többek között a Nationalelf vérátömlesztéséről, a Nemzetek Ligája németországi megítéléséről, Joshua Kimmich csapatkapitányi szerepéről és Julian Nagelsmannról mint stratégáról is nyilatkozott.

A női és a férfi jégkorong-válogatott is tornával kezdte a 2024–2025-ös idényt. A két csapat teljesítményéről a Magyar Jégkorongszövetség elnökét kérdeztük. Kolbenheyer Zsuzsanna szerint a pozsonyi olimpiai selejtezőben „nem mi voltunk az esélyesek, de tisztességesen helytálltunk, a szlovákok és a kazahok ellen nagyszerű meccset játszottunk, Ausztria ellen pedig az utolsó játékrészig kezünkben volt a mérkőzés – rossz érzés, hogy háromgólos előnyből végül kikaptunk”. Az új szövetségi kapitánnyal, Majoross Gergellyel „jó irányba haladunk. Nagyon szerencsés, hogy olimpiai selejtezőtornával indult az idény, hiszen Pozsonyban lehetőség nyílt élesben kipróbálni mindazt, amin eddig dolgoztak”.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik