Szoboszlai Dominik az ősz mérkőzésére készül; Thiago Motta a fókuszban az Inter–Juve rangadó előtt

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 23:33

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

Az ősz mérkőzésére készül Szoboszlai Dominik. Noha a Liverpool már ötödször találkozik az Arsenallal azóta, hogy a „vörösökhöz” szerződött, a magyar válogatott csapatkapitánya a négy meccsből csak kettőn lépett pályára, az Emiratesben pedig most mutatkozhat be. Igazi erőfelmérő vár rá, ugyanis nem túlzás kijelenteni, az idény legnagyobb terhelése zúdul majd a Mersey-partiakra. Erősen feltételezhető, hogy az Arsenal lesz a kezdeményezőbb, több labdabirtoklással, a Liverpool pedig a szokásosnál mélyebb védekezésre kényszerülhet. Ám ha a vendégegyüttes kiszabadul a nyomás alól, akár Szoboszlain keresztül, villámgyorsan bejátszhatja a szabadon hagyott területeket.

Igencsak belelendült az ETO FC. A győri csapat hat tétmérkőzés óta veretlen, ezek közül négyet megnyert (egyet a Mol Magyar Kupában), az előző öt bajnokiján 11 pontot szerzett, ami a Paks, a Ferencváros és az Újpest mögött a negyedik legtöbb ebben az időszakban. A javuló formának köszönhetően a középmezőnybe kapaszkodott fel, ami óriási fordulat azután, hogy voltak, akik négy fordulót követően a biztos kiesők közé sorolták. Persze a legnagyobb erőpróba vasárnap délután vár az újoncra, a 11. forduló záró meccsére a Ferencváros érkezik az ETO Parkba.

Bár jelenleg a Napoli vezeti az olasz bajnokságot, a scudetto két legnagyobb esélyese a fogadóirodák szerint továbbra is a két legtöbbszörös győztes, a második és harmadik helyen álló Internazionale és Juventus − a két együttes egymással mérkőzik meg vasárnap a milánói Giuseppe Meazza Stadionban. A fókuszban a Juventus vezetőedzője, Thiago Motta áll, aki játékosként tagja volt a 2010-ben triplázó Internek, most viszont a torinóiakat irányítja. Edzőként ez lesz az első Derby d’Italiája, hiszen az előző idényben még a Bolognát vezette.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik