Stuttgart: Hajnal szerint némileg feledtették a nehézségeket

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 08:10
Harmadik Német Kupa-aranyérmét nyerheti meg Hajnal Tamás, a magyar válogatott 32 éves középpályása, mindamellett június elsején Berlinben először léphet pályára a sorozat utolsó meccsén.

„A Schalke tagjaként kétszeres kupagyőztesnek mondhatom magam, de egyik döntőben sem kerültem be a meccskeretbe, fiatalabb voltam, a profi pályám elején jártam" – mondta a Freiburg elleni 2–1-es győzelem után a Stuttgart középpályása, aki a szerda esti elődöntőben végül nem lépett pályára, a kispadról nézte végig az összecsapást.

Németországban a Stuttgartra vonatkozóan a siker után „megmentett idényről" írtak a lapok, a svábok ugyanis a BL-elődöntős és már bajnok Bayern Münchennel csapnak össze, azaz a Bundesliga idei sikercsapatának legyűrésével meg is váltották belépőjüket az Európa-ligába.

„A mi bajnoki idényünk nem úgy sikerült, ahogy reméltük, korábban eldőlt, hogy a nemzetközi kupaindulás jogát a Bundesligában nem tudjuk kiharcolni, ezért volt különösen fontos a Freiburg elleni találkozó a klubnak, a szurkolóknak és nem utolsósorban nekünk, játékosoknak – mondta Hajnal. – Nem erre az egy meccsre készültünk, egész idényben kiemelten kezeltük a Német Kupa-meccseket, nem számolgattunk, a célunk a döntő volt. Némileg feledtettük az idénybeli nehézségeket."

Ami az ellenfelet illeti, a Bayern kapcsán a magyar játékos nem kertelt („A világ egyik legjobb klubcsapata" – összegzett), a bajorok idei eredményeinek felsorolása után megjegyezte, nem kirándulást terveznek Berlinbe. A kijelentést magára vonatkozóan is érvényesnek tartja, dacára jelenlegi helyzetének, rendszerint a cserék között kap helyet Bruno Labbadia együttesében.

„Az lenne a legjobb, ha a két vonal párhuzamosan futna – felelte Hajnal arra a kérdésre, hogy az egyéni sikert odaadná-e a csapatdiadalért, avagy elfogadná-e az aranyat játék nélkül. – Háromszoros kupagyőztesként szeretnék szabadságra menni a nyáron, de úgy, hogy az aranymeccsnek is részese voltam. A pályán. A Schalke sikereiben kevés részem volt, a Stuttgart meneteléséhez viszont hozzátettem a magamét. Nemcsak a játékpercek, hanem a gólok terén is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik