Dortmund: „Nyílt titok, hogy Lewandowski a Bayerné lesz”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.07. 17:36
null
Lewandowski (balra) és Ribéry a 2014–2015-ös szezonban már csapattársak lehetnek (Fotó: Reuters, archív)
Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Robert Lewandowski a 2013–2014-es évad után a német bajnok és BL-győztes Bayern München játékosa lesz. A lengyel válogatott gólvágó 2014 nyarán követi Mario Götzét a bajorokhoz, méghozzá minden bizonnyal ingyen.

 

Robert Lewandowski jövőjével kapcsolatban rengeteg pletyka látott napvilágot, miután a lengyel támadó jelezte: távozni szeretne Dortmundból. A gólerős csatárt a Manchester Uniteddel is összeboronálták, ám úgy tűnik, a Bayern München lesz a következő állomás karrierjében.

„Azt hiszem, nyílt titok, hogy Robert az előttünk álló szezon után a Bayern játékosa lesz – nyilatkozta a Welt am Sonntagnak Jürgen Klopp. – A kérdés már csak az, hogyan telik az idő addig. Az a célunk, hogy egy még versenyképesebb csapatot építsünk a következő idényre. Egy bizonyos pontig támogattuk Robertet a váltással kapcsolatban, készen álltunk a tárgyalásokra, ám mivel semmi sem történt, azt kellett mondanunk, hogy már nem vagyunk hajlandóak megválni tőle. Bizonyítani akarjuk, hogy Roberttel sikeresek tudunk lenni a következő szezonban, az eredményeink minősítenek minket. Szerintem ezt mindketten így látjuk."

A BVB trénere kitért Mario Götze klubváltására is: a válogatott középpályás 37 millió euróért szerződött a Dortmundtól a Bayern Münchenhez.

„Ez nagyobb csalódás volt abban a pillanatban, mint a BL-döntő elvesztése – utalt Götze klubváltására Klopp. – Mario április közepéig jövőbeli terveink kulcsa volt. Majd hirtelen el kellett fogadnunk, hogy már nem számolhatunk vele. Nehéz volt. Alapvetően normális dolog, hogy egy klub egy másiktól akar játékost igazolni. De a transzfer időzítése, egy nappal a Real Madrid elleni BL-elődöntő előtt, gyalázatos volt."

Klopp azért a tőle megszokott optimizmust és humort is hozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában, csapatát Robin Hoodhoz hasonlította a Bayern elleni harcban.

„Nem lesz könnyű megszerezni a bajnoki címet, a Bayern a világ legjobb csapata volt a legutóbbi szezonban. Oda-vissza nem tudtak megverni minket a bajnokságban, és azt, hogy mi nem nyertünk egy trófeát sem, felhasználhatjuk ellenük. Van egy íjunk és nyílvesszőnk. Ha pontosan célzunk, eltalálhatjuk őket. Hacsak nekik nincs egy ágyújuk. De Robin Hood is nagyon sikeres volt!" – zárta mondandóját a frappáns hasonlattal Klopp.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik