Dortmund: 2020-ig kitiltották a stadionból a náci drukkert

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 13:21
A Zenit elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésére készülő Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2020-ig kitiltotta stadionjából, a Signal Iduna Parkból azt a szurkolót, aki náci bekiabálással zavarta meg a Hamburg elleni bajnokit megelőző gyászszünetet.

A BVB szombaton a Hamburg otthonában lépett pályára a Bundesligában, a találkozót egyperces gyászszünet előzte meg – a jelenlévők a HSV korábbi fizioterapeutája, Hermann Rieger emléke előtt adóztak.

A megemlékezést azonban nem várt cselekmény zavarta meg, a vendégek egyik szurkolója a „Sieg heil!” bekiabálással törte meg a csendet, amiért a Dortmund 2020-ig kitiltotta otthonából, a Signal Iduna Parkból.

A sárga-fekete klub hivatalos közleményében megköszönte a hamburgi illetékesek együttműködését, valamint hangsúlyozta, hogy a jövőben is harcol a diszkriminatív megnyilvánulások ellen.

A HSV otthonában 3–0-s vereséget szenvedő Dortmund kedden 18 órától a Zenittel mérkőzik a BL nyolcaddöntőjében, Szentpéterváron.

A mérkőzést felvezető élő cikkünket itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik