Bayern: Guardiola felkészült a bajnoki hideg zuhanyra

Vágólapra másolva!
2014.05.09. 18:52
Pep Guardiola, a Bayern München katalán vezetőedzője nem bánja, ha játékosai a szombati bajnoki ünneplés során alkalmat kerítenek arra, hogy – adózva a sajátos bajor hideg zuhany hagyományának – nyakon öntik egy hatalmas korsó sörrel, a városháza erkélyén „elvárt" ünnepi beszédtől azonban kissé ódzkodik.

„Tudom, hogy ez hagyomány errefelé, márpedig én nagy tisztelője vagyok a hagyományoknak. Ha a játékosok úgy akarják, nyakamba zúdíthatják a sört, a hajam mindenesetre nem látja majd kárát, tekintve, hogy nincs – mondta mosolyogva pénteki sajtótájékoztatóján Guardiola. S hogy a másik hagyományt is betartja-e majd, azaz mond-e bajnoki beszédet németül a városháza erkélyéről? – Hát, ha rövid megszólalást várnak, akkor nem lehet probléma..."

Dante, a Bayern brazil védője mindenesetre nyilvánosan beígérte: Guardiola nem úszhatja meg a sörfürdőt.

A Bayern München–Stuttgart mérkőzés szombaton 15.30-kor kezdődik, utána éremátadás az Allianz Arenában. A müncheni városháza előtt, a Marienplatzon 18 órakor kezdődik a szurkolói fesztivál, amelyre a futballisták nyitott buszon érkeznek meg kilenc óra körül. A városháza erkélyén negyed tíz körül jelennek meg a bajnokok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik