Németország: Ricardo Monizt máris kirúgták Münchenből!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.24. 10:27
null
Ricardo Moniznak távoznia kell az 1860 Münchentől (Fotó: Reuters)
Ricardo Monizt szerdán elbocsátotta az 1860 München – a sport1.de szerda kora délelőtti információját nem sokkal később hivatalosan megerősítette a német második ligás labdarúgócsapat honlapja is.

 

Az elbocsátásról szóló hírt először sem Gerhard Poschner sportigazgató, sem Moniz nem erősítette meg – „Nem tudok semmit, később lesz sajtóértekezlet”, mondta a holland tréner –, de hamarosan megjelent a klub honlapján a szűkszavú hivatalos megerősítés.

A korábbi Fradi-tréner kirúgásáról szóló hírt először megszellőztető német portál eltalálta azt is, hogy a holland edző munkáját egyelőre a pályaedző, Markus von Ahlen veszi át. Ő készíti fel a csapatot a Greuther Fürth elleni pénteki bajnokira, és már a szerda délelőtti edzést is ő vezeti – tette hozzá a helyi Abendzeitung.

Az 1860 München hét forduló során szerzett hat pontjával – egy győzelem, három döntetlen és három vereség – a 13. helyen áll a Bundesliga 2-ben, de három olyan csapat is van mögötte, amely még csak hat bajnokiját tudta le, és így megelőzheti a münchenieket. Két riválisnak ráadásul ugyanúgy hat pontja van, mint nekik.

A nyáron kinevezett holland szakember sorsát – menesztése a rossz rajt után már hetek óta napirenden volt, de a klubvezetőség eddig kiállt mellette – egy 92. percben kapott gól pecsételte meg, a keddi bajnokin azzal kerekedett a Sandhausen a szezon előtt még dobogós helyről, feljutásról terveket szövögető 1860 München fölé.

A keddi mérkőzés lefújása után a „hatvanasok” szurkolói Moniz leváltását követelték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik