Dortmund: Hummels a kapusát támadta a vereség után

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 12:18
Mats Hummels, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának világbajnok védője meglepődött Roman Weidenfeller Hannover elleni, szabadrúgásból kapott gólján. A német sztár elmondása szerint Weidenfellernek védenie kellett volna a lövést.

Mint ismert, a Borussia Dortmund a Hannovertől elszenvedett szombati vereségével sorozatban már negyedszer kapott ki a Bundesligában. A vendégek gólját Kijotake Hirosi szerezte szabadrúgásból a 61. percben. Hummels a mérkőzés után Weidenfeller kapust bírálta.Mint ismert, a Borussia Dortmund a Hannovertől elszenvedett szombati vereségével sorozatban már negyedszer kapott ki a Bundesligában. A vendégek gólját Kijotake Hirosi szerezte szabadrúgásból a 61. percben. Hummels a mérkőzés után Weidenfeller kapust bírálta.

„Nagyon meglepődtem, hogy a szabadrúgásból gól lett. A labda nagyon sokáig volt a levegőben" – mondta Hummels.

A 25 éves válogatott védő ezután kitért a Dortmund rossz sorozatára is.

„Ami elromolhatott, az el is romlott a csapatnál – utalt a Hannover elleni 1–0-s vereségre. – Nem vagyunk rosszabbak az ellenfeleinknél, mégis minden héten vesztesen hagyjuk el a pályát. Ez egy nagyon nehéz időszak számunkra, semmi sem jön össze, és erre lassan nehéz lesz megfelelő magyarázatot találni."

Hummels hozzátette, nem érdemeltek vereséget.

„Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, míg a Hannovernek alig volt lehetősége, viszont abból a kevésből is gólt szerzett. Ha berúgjuk a helyzeteinket, három vagy akár négy nullra is nyerhettünk volna, de nem tettük, így kikaptunk."

A Dortmund jövő héten a Bayern Münchenhez látogat.

„Nagyon nagy kihívás lesz a Bayern elleni meccs, a szezon legnehezebb mérkőzése. De mint mondtam, eddig is jobbak voltunk az ellenfeleinknél, ám mégis csupán egy pontot szereztünk az előző hat összecsapáson, hihetetlen."

Jürgen Klopp vezetőedző szerint a helyzetkihasználás a legfőbb probléma.

„A helyzeteink megvannak, egyszerűen csak nem tudunk elegendő gólt lőni."


Goal Kiyotake - Borussia Dortmund 0-1 Hannover... by Bundes_Liga

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik