Most nyert a Dortmund! 3-0-val melegített a Bayernre

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 22:39
null
Kagava szerezte a harmadik dortmundi gólt a St. Pauli ellen (Fotó: Action Images)
A Borussia Dortmund szeptember 16. után ismét nyerni tudott német pályán: a BVB 3–0-ra verte meg idegenben a másodosztályú St. Paulit a Német Kupa 2. fordulójában, vagyis jól sikerült a „bemelegítés” a szombati, Bayern München elleni bajnoki rangadóra.

Mikor nyerünk, ha nem most? Tehették fel a kérdést a Németországban tétmeccsen több mint egy hónapja nyeretlen Dortmund hívei a Bundesliga 2-ben 16. helyen álló St. Pauli elleni kupameccs előtt. Az előző szezonban kupadöntős BVB a bajnokságban legutóbbi hat meccsén mindössze egy pontot szerzett (zsinórban négyszer kikapott), egyedül a Bajnokok Ligájában tudott ez idő alatt győzni, de az Anderlecht és a Galatasaray elleni is idegenben játszott, Németországban legutóbb az Arsenalt verte meg még szeptember 16-án a BL-ben (a nemzetközi sorozatban még hibátlan a csapat).

A St. Pauli elleni idegenbeli meccsen Jürgen Klopp csapata a várakozásoknak megfelelően a kezdetektől fölényben játszott, de az első fél órában inkább csak erőlködtek a vendégek, egy érvénytelenített gólra futotta az erejükből.

A 33. percben aztán megcsillantott valamit az utóbbi időben lappangó tudásából a Dortmund. Ciro Immobiléék a saját térfelükről indulva rövid passzokkal, kényszerítőkkel, egyérintőkkel úgy jutottak el a kapuig a bal oldalon, hogy a hamburgiak azt sem tudták hol a labda – a támadást a középen érkező olasz csatár fejezte be góllal. 0–1

A találat jót tett a vendégek játékának, újabb dortmundi helyzetek következtek, majd az első gólt szerző Immobile balról középre passzolt labdájából Marco Reus lőtt 15 méterről a bal alsóba. 0–2

A második félidőben már nagyon pontatlanul játszott a Dortmund, de a 86. percben Kagawa Sindzsi még így is betalált, beállítva ezzel a 3–0-s végeredményt. A BVB így győztes meccs után utazhat a szombati, Bayern elleni bajnoki rangadóra Münchenbe.

A Német Kupa 2. fordulójában két élvonalbeli csapat is alulmaradt alacsonyabb osztályú riválisával szemben. A Hannover a másodosztályú Aalentől kapott ki 2–0-ra, a Hertha pedig 11-esekkel búcsúzott el a sorozattól a szintén másodosztályú Bielefeld otthonában. A Dortmund simán, 3–0-ra nyert a St. Pauli vendégeként. A Kaiserslautern otthon nyert 2–0-ra a hozzá hasonlóan másodosztályú Fürth ellen, a vendégek a sérült Korcsmár Zsoltot nem nevezték a találkozóra.

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ, KEDDI MÉRKŐZÉSEK

Aalen (II. osztály)–Hannover 96 2–0
Bielefeld (II.)–Hertha Berlin 0–0, 11-esekkel: 4–2
Chemnitz (III.)–Werder Bremen 0–2
Kickers Offenbach (IV.)–Karlsruhe (II. o) 1–0
St. Pauli (II.)–Borussia Dortmund 0–3
Kaiserslautern (II.)–Greuther Fürth (II. o.) 2–0
Duisburg (III.)–1. FC Köln (II. o.) 0–0, 11-esekkel: 1–4
Dynamo Dresden (III.)–Bochum (II.) 2–1– hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik