Hertha: Voronin szerint jól járna a klub Dzsudzsákkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.22. 11:13
Andrij Voronin elismerően beszélt korábbi moszkvai csapattársáról, Dzsudzsák Balázsról. A februárban visszavonult ukrán a 2008–2009-es szezonban erősítette a Herthát, amely véleménye szerint jól járna a magyar válogatott középpályással.

„Balázs igazi minőséget képvisel, amelyet már a PSV-nél is megmutatott. Utána rengeteg pénzért igazolt Oroszországba. Szerintem passzolna neki a Bundesliga, a Herthának nagy erősítést jelentene" – mondta Voronin korábbi csapattársáról a bz-berlin.de-nek adott interjújában.Voronin korábbi csapattársáról a bz-berlin.de-nek adott interjújában.

„Nagyon jó a bal lába, veszélyesek a beadásai, de ugyanez igaz a szögleteire és a szabadrúgásaira is. Erősen és technikásan rúgja őket. Ahogy hallom, nem lenne olcsó a megszerzése, ám a jó hír az, hogy decemberben lejár a szerződése. Régóta van az oroszoknál, szerintem most már továbbállna, különben már hosszabbított volna. Új kihívásra vágyik egy topligában."

Voronin viccesen hozzátette, Dzsudzsák természetesen nem olyan jó, mint amilyen ő volt. A berlinieket irányító Dárdai Pállal elmondása szerint jól kijöttek.

„Örülök, hogy a vezetésével a Hertha bennmaradt az első osztályban. Remélem, most lehetősége lesz egy jó csapat összerakására. Nem értem, hogy fővárosként Berlinben miért nincs elég pénz egy ütőképes focicsapatra."

A honlap a Hertha kapushelyzetét is elemzi egy másik cikkében. Jelenleg négy játékosnak is élő szerződése van a poszton: az első számú kapusnak, Thomas Kraftnak 2017-ig szól a megállapodása, hasonlóan Marius Gersbeckhez és az U19-es együttesben védő Nils Körberhez. 2016-ig érvényes a kontraktusa Rune Jarsteinnek és Sascha Burchertnek, de ők távozhatnak. Előbbi iránt Norvégiából van érdeklődés, viszont utóbbi maradna a Hertha kötelékében. Mint ismert, Dárdai szeretné megszerezni a Ferencvárosból Dibusz Dénest, azonban nehezen elképzelhető, hogy a magyar klub idén nyáron megválna a kapustól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik