Hertha: Dárdai elismerte, ezen még ő is meglepődött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.04. 10:21
null
Dárdai Pál a pénteki mérkőzésen (Fotó: Hertha BSC)
Két tizenéves labdarúgó is a kapuba talált a Hertha pénteki felkészülési mérkőzésén – úgy tűnik, Dárdai Pál bizalma szárnyakat ad a tehetséges tinédzsereknek.

 

A Berliner Kurier cikket szentelt annak, hogy Dárdai Pál – részint azért, mert a csapat válogatott játékosai hosszabb nyári pihenőt kaptak – nyolc fiatal labdarúgót is maga mellé vett a felkészülés kezdetén.

Florian Kohls (20 éves), Shawn Kauter (19), Yanni Regäsel (19), Maximilian Mittelstädt (18), Nils Blumberg (18), Jordan Torunarigha (17), Arne Maier (16) és Nikos Zografakis (15) egyelőre nem is okozott csalódást.

„Velem és az ifjúságiakkal dolgozó trénerekkel együtt az egész edzői kar meglepődött azon, ahogyan ezek a fiatal srácok felvették az edzések ritmusát. Másra számítottunk. A legszívesebben mindegyiküket itt is tartanám!” – idézi a berlini lap Dárdai Pált.

A frissítéstől és a szokatlan edzői módszerek alkalmazásától nem idegenkedő magyar tréner hármójukat (Kohls, Kauter, Mittelstädt) pályára küldte a pénteki meccsen: Mittelstädt kétszer, Kauter egyszer a kapuba is betalált a 10–2-re megnyert hírverő találkozón, amelyen a vasutasok sportszervezetének válogatottja volt az ellenfél (a rutinos Szami Allagui négy góllal vitte a prímet).

„A következő hetekben felmérjük, hogyan is állunk – folytatta Dárdai. – Néhányan talán távoznak a keretből, mások jönnek, és biztosnak látszik, hogy mind a nyolc fiatalt nem tarthatom az első csapatnál. Nem akarok ugyanis nap mint nap harminc embernek edzést tartani. De néhány fiatalnak valószínűleg hosszabb távon is jut hely.”

A berlini együttes a pénteki mérkőzés után edzőtáborba vonult: szerdáig Bad Saarowban készül a csapat a Bundesliga rajtjára – az említett három fiatallal együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik