Hertha: Dárdai támadót venne kölcsön, és egy védőn hezitál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.29. 09:55
A német lapokban továbbra is téma a Bundesligában szereplő Hertha nyári átigazolási politikája, miután eddig csak két játékos (Mitchell Weiser és Vladimír Darida) érkezett a berliniekhez.

„A hozzánk hasonló csapatoknak, amelyek nem tartoznak a nagy és tőkeerős klubok közé a Bundesligában, nehéz új játékost szerződtetni" – mondta Michael Preetz menedzser.

A Herthának még szüksége lenne egy támadóra, de elképzelhető, hogy augusztus végéig várniuk kell a berlini drukkereknek.

„Az átigazolási időszak lejárta előtt szeretnénk kölcsönvenni egy gyors támadót" – jelentette ki Dárdai Pál vezetőedző.

Egy nagy klubnál kispadra szoruló játékosról lehet szó, akinek sokba kerül a mellőzése, így inkább elengednék egy másik csapathoz. A probléma, hogy nehéz szezon közben megtalálni a helyét az új együttesében.

Az előző szezonban a bennmaradást csak nehézségek árán kivívó Hertha igazolna egy magas, jól fejelő és labdabiztos belső védőt is. A korábban már a berlinieket erősítő Alexander Madlunggal megegyeztek a személyes feltételekben és az orvosin is átment, ám Dárdai még hezitál:

„Ha minden védőm egészséges, nincs szükségem több játékosra azon a poszton, de ez kockázatos. Ha bejön egy sérülés vagy eltiltás, bajba kerülhetünk, ezért még jól jönne egy hátvéd."

Mint korábban beszámoltunk róla, Dzsudzsák Balázs lehet az egyik nagy fogás a nyáron, bár a német lapok szerint még megy a kötélhúzás az anyagiak tekintetében. Ha sikerül valamelyik játékost (Ronnyt, Peter Niemeyert és Sandro Wagnert emlegetik) értékesíteni, akkor azzal új források nyílnak az erősítésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik