Hertha: itt az első tétmeccs, Dárdai derűsen várja

Vágólapra másolva!
2015.08.07. 17:04
Lendületes és jól felkészült Hertha élén vág neki az idény első tétmérkőzésének Dárdai Pál vezetőedző – többek között ez is elhangzott a berlini labdarúgócsapat pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet az Arminia Bielefeld elleni hétfői Német Kupa-mérkőzés alkalmából tartottak.

„Derűlátóan tekintek a mérkőzés elé – mondta Dárdai Pál a kupameccsről. – A csapat lendületben van, jól felkészült, a sok elvégzett munka ott van a lábakban. Eddig elégedett vagyok a srácokkal, jó érzésekkel utazom el, reményeim szerint szebbik arcát mutatja majd a csapat a kupameccsen.”

A német beszámolók kiemelik, hogy a magyar szakember megint megerősítette: a csapat összeállításakor nem a korábbi érdemeket, a neveket nézi, hanem az aktuális formát.

„Vannak edzők, akik mindenekelőtt a rutinra építenek, nálam ez biztosan nem így lesz. Az elmúlt szezonban fontos volt a tapasztalat, a mostaniban nagyobb hangsúly lesz a csapaton belüli versenyhelyzeten” – idézik a berlini lapok Dárdait, aki a konkurencia hangoztatásával is növelni akarja játékosai motivációját.

A sajtóeseményen megerősítették, hogy továbbra is Fabian Lustenberger látja el a csapatkapitányi feladatokat – mind Dárdai, mind a nyolctagú játékosbizottság bizalma töretlen.

„Intelligens labdarúgó, intelligens ember, aki az elmúlt szezonban megfelelően látta el a csapatkapitányi tisztséget. A felkészülés alapján biztos a helye a kezdőcsapatban, és a többiek is mögötte állnak” – kommentálta a magyar tréner a svájci védőt a bizalmi poszton megerősítő döntést.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Michael Preetz sportigazgató elmondta: Sandro Wagner valószínűleg elhagyja a Herthát a Darmstadt kedvéért, és mostanáig Nico Schulzcal sem vezettek sikerre a szerződéshosszabbítási tárgyalások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik