Hertha: Dárdai nagy változásokkal készül az utolsó körre

Vágólapra másolva!
2016.05.10. 14:37
Dárdai Pál, a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője azon van, hogy a csapatot új impulzusok érjék a Mainz elleni szezonzáró előtt.

Mint ismert, a Hertha nem tudott nyerni a legutóbbi hat bajnokiján (öt vereség mellett egy döntetlen a mérlege), így visszacsúszott a hatodik helyre. Amennyiben legyőzi a Mainzot (és közben a Schalke nem nyer annyival, hogy jobb lesz a gólkülönbsége, mint a berlini együttesnek), az ötödik hellyel az Európa-liga csoportkörében indulhat, ellenkező esetben selejtezőt kell játszania, ami átírná a nyári felkészülési tervet is.Mint ismert, a Hertha nem tudott nyerni a legutóbbi hat bajnokiján (öt vereség mellett egy döntetlen a mérlege), így visszacsúszott a hatodik helyre. Amennyiben legyőzi a Mainzot (és közben a Schalke nem nyer annyival, hogy jobb lesz a gólkülönbsége, mint a berlini együttesnek), az ötödik hellyel az Európa-liga csoportkörében indulhat, ellenkező esetben selejtezőt kell játszania, ami átírná a nyári felkészülési tervet is.

Dárdai mindent megtesz, hogy felrázza a csapatot: „Nem követhetjük el mindig ugyanazokat a hibákat csak azért, mert fiatal és tapasztalatlan a csapatunk.”

A Bild szerint a magyar szakember új edzésmódszert alkalmaz, a Darmstadt elleni meccs utáni első tréningen például futás helyett kiskapus játék szerepelt a programban. Dárdai több agresszivitást vár a játékosoktól, emellett komolyabb hangvételt üt meg a csapattal. A felállás is biztosan változik, mivel Marvin Plattenhardt visszatér, Vedad Ibisevic sárga lapok miatt nem játszhat, így Salomon Kalou lehet az egyetlen támadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik