Női foci: Jakabfi Zsanett két góljával a Wolfsburgé a kupa!

Vágólapra másolva!
2016.05.21. 17:07
A címvédő VfL Wolfsburg 2–1-re legyőzte a hozzá hasonlóan első osztályú Sandot a női Német Kupa kölni döntőjében, ezzel egymás után másodszor, összességében harmadszor hódította el a trófeát. A győztes csapat mindkét gólját Jakabfi Zsanett lőtte, akit második találata után, a 82. percben lecserélt edzője.

A Wolfsburg címvédőként várta a Német Kupa döntőjét, amelyre sorozatban hetedik alkalommal a kölni RheinEnergieStadionban került sor. A zöld-fehéreknél Jakabfi Zsanett a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget, a találkozót 16542 néző tekintette meg a helyszínen.

A magyar válogatott támadó már a 7. percben megszerezte a vezetést csapatának, amikor a bal oldalról indulva betört a tizenhatoson belülre, és két sikeres csel után kilőtte a jobb alsót.

JAKABFI ELSŐ…

 

Az első kupadöntőjét játszó Sand a félidő közepén Jovana Damnjanovics révén egyenlített, de nem tudta kiharcolni a hosszabbítást, mert Jakabfi a meccs hajrájában második találatával eldöntötte a trófea sorsát. A magyar válogatott támadó a 80. percben gyors támadás végén higgadtan értékesített egy ziccert.

… ÉS MÁSODIK GÓLJA


 

A Wolfsburg 2013 és 2015 után harmadszor hódította el a Német Kupát, és jó hangulatban készülhet a Lyon elleni május 26-i BL-döntőre.

NŐI NÉMET KUPA, DÖNTŐ
Sand–Wolfsburg 1–2
(Damnjanovics 27., ill. Jakabfi 7., 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik