Hertha: hátvéd volt, büntetőt értékesített Dárdai kapusa

Vágólapra másolva!
2016.09.03. 14:44
null
A két edző játékosként szorosabb csatákat vívott egymással (Fotó: bild.de)
A Hertha az erőviszonyoknak megfelelően sokgólos győzelmet aratott a nyolcadosztályú, de a harmadik vonalba vágyó Club Italia 80 Berlin ellen.

 

A találkozó érdekessége volt, hogy a Hertha egyik kapusa, Thomas Kraft a mezőnyben, hátvédként játszott, és a 73. percben büntetőt értékesítve a gólszerzők közé is feliratkozott.

Mint arról beszámoltunk: az ellenfél kiscsapat edzője a 101-szeres német válogatott, vb- és Eb-aranyérmes Thomas Hässler.

Dárdai szokása szerint ezúttal is fokozta a hangulatot az öltözőben: abban az esetben, ha az övéi nem szereznek legalább nyolc gólt, 8000 méter futás várt volna rájuk a mérkőzést követően. Így viszont kétnapos szabadságot kaptak.

„Már a meccs előtt is beszéltünk Palival, akinek gratuláltam az előző idényben nyújtott sikeres szereplésükhöz – mondta Hässler a találkozó után. – A bajnokság végére elfogyott a Hertha, mert nem olyan erős a kerete, mint a Dortmundnak vagy a Bayernnek.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Hertha–Club Italia 80 Berlin (VIII.) 12–0
G:
Esswein (9.), Schieber (13., 23.), Kurt (37., 55.), Stocker (45.), Allagui (46., 48., 63., 83.) Kraft (73. – 11-esből), Baumjohann (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik