Hertha: Dárdai a drága borokról és testvére haláláról is beszélt

Vágólapra másolva!
2016.11.08. 08:40
null
Dárdai Pál tudja, miként kell bánni játékosaival (Fotó: AFP)
Dárdai Pált, a német élvonalbeli Hertha BSC vezetőedzőjét a Sky90 televíziós műsorban elsősorban nem futballszakmai témákról kérdezték.

 

 

„Egy igazán szép győzelem után kibontok egy drága bort a pincéből. Tudom, honnan jövök, az én mércém szerint egy százeurós bor drágának számít. Ha szerencsém van, Zecke Neuendorf [Dárdai volt berlini csapattársa, jelenleg a Hertha utánpótlásában dolgozik] átjön, és a teraszon beszélgetünk. Edzőként szükség van a kikapcsolódásra” – idézi a Berliner Kurier Dárdai Pált megjegyezve, hogy Bundesliga-edző még sohasem beszélt annyira őszintén a kamerák előtt, mint a magyar tréner.

„Ha Magyarországról vendégek jönnek hozzánk, nem szállodában alszanak, hanem nálunk. Ez persze okoz némi gondot a feleségemnek, Mónikának, de mulatságos helyzeteket eredményez.”

„Fontos, hogy a játékosaim ne legyenek görcsösek, így tudnak jól teljesíteni. Őszintének kell lenni velük. Eleinte nehéz volt, olykor keményen kell bánni velük, de van egy határ, amit nem lehet átlépni. Ők is felnőtt emberek.”

„Amikor Salomon Kalou édesapja és nagynénje elhunyt, időt adtunk neki. Minden ember másképp gyászol. Amikor visszatért, pályára küldtük, mert tudtuk, mire képes. A Gladbach ellen a harmadik gólja után lecseréltem, hogy a közönség megtapsolja. Számára és a csapatnak is fontos volt ez, csodás este volt.”

„Amikor a fivérem, Balázs tizennégy évvel ezelőtt elhunyt, Huub Stevens [a Hertha akkori vezetőedzője] sokat segített nekem. Amikor visszatértem Magyarországról, közölte velem, azt akarja, hogy játsszak, ám én nem akartam, úgy éreztem, több edzésre van szükségem. Huub azt mondta, »szó sem lehet róla, velünk jössz!« Sokat jelentett ez számomra.”

„A nagymamám azt mondta, nem szabad sokáig gyászolni, tovább kell lépni. Élvezni kell minden napot. A család a legfontosabb, a futball másodlagos. Ha kikapsz, abban is pozitívumot kell keresni” – tette hozzá Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik