Hertha: Ezt gyorsan felejtsük is el... – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 21:21
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hétközi fordulójában a Dárdai Pál irányította Hertha BSC 1–0-s vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában, a magyar tréner pedig azt szeretné, ha játékosai elfelejtenék a mérkőzést, és a vasárnapi, Augsburg elleni hazai bajnokira koncentrálnának.

„Gyorsan el kell felejtenünk és továbblépnünk. Szép dolog, hogy vasárnap máris javíthatunk – értékelte a Gladbach elleni találkozót Dárdai Pál a Kickernek. – Az első félidő rendben volt, gólszerzési lehetőségeink is voltak. A második játékrésszel azonban nem voltam megelégedve. Szorgalommal és erőfeszítéssel egy fél szezon alatt 30 pontot is összegyűjthetünk."Dárdai Pál a Kickernek. – Az első félidő rendben volt, gólszerzési lehetőségeink is voltak. A második játékrésszel azonban nem voltam megelégedve. Szorgalommal és erőfeszítéssel egy fél szezon alatt 30 pontot is összegyűjthetünk."

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Hertha jelenleg a még Európa-ligát érő hatodik helyen áll 27 forduló után, de csak két ponttal előzi meg a Freiburgot, az Eintracht Frankfurtot pedig hárommal – viszont ugyanannyi pontja van, mint az ötödik Kölnnek. „Nagyon szoros az állás, most már muszáj nyerni" – tette hozzá Dárdai Pál, aki a fiatalok szerepeltetéséről is szót ejtett.

„A srácok dolgoztak és dolgoznak, tövig nyomják a gázt, jól teljesítenek. De még időre van szükségük, hogy teljes értékű Bundesliga-játékosokká váljanak" – így a Hertha vezetőedzője. A Gladbach ellen először volt a kezdőben a 19 éves Jordan Torunarigha, míg a másik német tehetség, a 17 éves Julius Kade a kispadról beszállva debütált az első csapatban. Ott volt a keretben a tréner fia, ifjabb Dárdai Pál is, de ő a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A vasárnapi, Augsburg elleni mérkőzésen (15.30) visszatér eltiltása után a Hertha házi gólkirálya, a csapatkapitány Vedad Ibisevic, valamint Maximilian Mittelstädt is. Ugyanakkor kérdéses a Gladbach ellen megsérülő Sebastian Langkamp játéka, de John Anthony Brooks és Marvin Plattenhardt sem teljesen egészséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik