Bayern: a legkeményebb ellenfél? Müller váratlan választ adott

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 18:47
null
Müllerben kellemetlen emlékként él a Franzcal való találkozás (Fotó: AFP)
Meglepte a szurkolókat a Bayern München támadója, Thomas Müller, amikor arról kérdezték, kit tart legkeményebb ellenfelének.

 

Müller ugyanis nem a Bundesliga vagy a Bajnokok Ligája legjobb védői közül választott, hanem Maik Franzot, a többek között a Wolfsburgban, a Karlsruhéban, az Eintracht Frankfurtban és a Herthában is megforduló korábbi védőt nevezte meg.

Franz sosem játszott külföldön, így nem csoda, hogy más országokban talán kevesen hallottak róla, ám Németországban kőkemény játékosként ismerték kíméletlen belépői és szövegelései miatt. A 2009–2010-es idényben az összes (11) sárga lapja után laponként 500 eurót fordított jótékony célokra, egy idénnyel később 23 meccsen 13 sárga lapot szedett össze. Thomas Doll idején a Ferencváros is érdeklődött iránta.

„Amikor fiatal voltam, nagyon tiszteltem Maik Franzt – mondta Müller a DAZN-nak. – Az első éveimben egyszer szemtől szemben álltunk egymással, ő meg szerelni próbált engem a felezővonal közelében az Allianz Arénában. Azt gondoltam, hogy összetör majd, így aztán felugrottam, és elestem annak ellenére, hogy eltűnt onnan. Valójában eldobtam magam, de nem szándékosan. Igazából ez mentette meg az életemet.”

„Ritka” pillanat: Franz sárga lapot kap (Fotó: AFP)
„Ritka” pillanat: Franz sárga lapot kap (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik