Nem a Hamburg a legjobb hely Németh András kiteljesedéséhez

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 11:48
Németh Andrásnak bizalomra és játéklehetőségre van szüksége (Fotó: Imago Images)
Henrik Jacobs, a Hamburger Abendblatt sportújságírója szerint a négyszeres magyar válogatott Németh Andrásnak érdemes lenne a nyáron kölcsönben folytatnia pályafutását olyan együttesben, amelyen nincs akkora nyomás, mint a HSV-n.

 

Ismét a cserék közé nevezték Németh Andrást a Hamburg legutóbbi, a listavezető Kiel ellen idegenben 1–0-ra elveszített bajnokiján. Steffen Baumgart vezetőedző a szombat estit megelőző három mérkőzésen Robert Glatzel kisebb sérülése miatt a kezdő tizenegybe nevezte a 21 éves csatárt, ám a pályán töltött 213 percében nem sikerült betalálnia. Posztriválisa felépülésével a szakmai stáb a kispadra ültette, így egyre kevesebb az esélye annak, hogy a bajnokságot góllal fejezi be – 26 meccsen és 523 játékperc alatt 19 lövése volt.

A négyszeres magyar válogatott futballista támadóposzton az egyik legnagyobb tehetségnek számít, nem véletlenül fizetett ki érte körülbelül egymillió eurót a Hamburg 2023 januárjában. Ezért is sajnálatos, hogy egyelőre nem találta meg számításait a 2. Bundesliga negyedik helyezettjénél. Megkerestük Henrik Jacobsot, a Hamburger Abendblatt sportújságíróját, hogy értékelje a magyar labdarúgó helyzetét.

„Andrásban nagy lehetőség rejlik, Steffen Baumgart is kedveli, sok játékpercet és bizalmat kapott tőle, de a nyári sérülése óta nem felel meg az elvárásoknak, a feljutási álmokat dédelgető Hamburgnál ugyanis elég nagy a nyomás a média és a szurkolók részéről – mondta lapunknak német kollégánk. – Korábban dzsókernek számított, az ideigazolásakor az első két bajnokiján csereként beállva szerzett gólt, s úgy lett elkönyvelve mint a jövő nagy reménysége. Azóta viszont nem talált be, és amikor kezdőként vették számításba, nem tűnt valami nyugodtnak, görcsössé tette a vállát nyomó teher. A Greuther Fürth ellen két nagy helyzetet is elpuskázott, a média pedig beleállt. Volt olyan újság, amely úgy fogalmazott, a Hamburg feljutása az ő kihagyott lehetőségei miatt úszott el – ez természetesen nem igaz és nem tisztességes megközelítés. Ezután is játszott, de csatárként különösen szüksége lenne az önbizalomra.”

A sérüléséből felépülő Robert Glatzel helye biztosnak tűnik az egycsatáros játékra berendezkedő HSV kezdő tizenegyében – a 30 éves támadó 28 bajnokin tizenhat gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

„Négy forduló van hátra a bajnokságból, és ha egészséges, biztosan ő kezd az ék helyén. Idősebb, tapasztaltabb támadó, ám amikor annyi idős volt, mint Németh András, még a negyedosztályban futballozott. A tizenhatoson belüli játékhelyzeteket általában jól oldja meg, kiváló a fejjátéka, nagyon összeszedett, és a fizikai adottságai is megvannak, hogy betöltse a kilences pozíciót, de a tizenhat gólja mellett sok helyzetet kihagyott. Németh Andrásnak is megvannak a testi adottságai, viszonylag gyorsnak mondanám, de még időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon ehhez a szinthez és az elvárásokhoz, csereként vethetik be a bajnoki hajrában. Még mindig fiatal, tehetséges labdarúgó, de úgy érzem, nem a Hamburg a legjobb hely a kiteljesedéséhez – olyan csapatban tudnám elképzelni, amelynél nincs rivaldafényben, nem cikkeznek róla egyre-másra az újságok, ha kihagy egy-egy ziccert. Ha az ügynöke lennék, keresném a kölcsönjáték lehetőségét, már csak azért is, mert a nyáron alighanem átalakítások várhatók a klubban, minden bizonnyal érkezik játékos a csatárposztra is.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik