Belga klub veheti kölcsön Németh Andrást – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.12. 09:30
Németh András (Fotó: Imago Images)
A belga élvonalban (Jupiler Pro League) érdekelt Cercle Bruges szeretné kölcsönvenni a Hamburger SV magyar csatárát, Németh Andrást – írja a belgák transzferguruja, Sacha Tavolieri. A hírt átvette a német Liga Zwei portál is.

A hétvégén még a Bild és a Hamburger Abendblatt cikkezett arról, hogy a feljutásra pályázó klub kölcsönadná magyar játékosát, de potenciális kérőt ekkor még nem neveztek meg. Mindenesetre beszédes jel volt, hogy az idény első két bajnokiján Németh a meccskeretbe sem került be – jelezve, hogy Steffen Baumgart vezetőedző nem vele képzeli el a folytatást. 

Ehhez képest Tavolieri már konkrétan megjegyezte az egyik kérőt a Cercle Bruges személyében. A belga élvonal előző évadát a 4. helyen záró zöld-fekete együttes a nyári átigazolási időszakban vélhetően távozó Kévin Denkey utódját keresi – a togói center az előző idényben 39 tétmeccsen 28 gólt szerzett és két gólpasszt adott, s számos topligás klub szeretné megszerezni. A brugge-i klub már felvette a kapcsolatot Németh ügynökével, hogy a személyes részletekkel kapcsolatban egyeztessenek. 

A Liga Zwei mindezt az Abendblattra hivatkozva annyival egészítette ki, hogy a 22 éves csatár képviselői más klubokkal is tárgyalnak, de a HSV egyelőre még egyetlen konkrét ajánlatot sem kapott érte. Egy biztos: Németh egy olyan csapatban szeretné folytatni pályafutását, amelyben rendszeres játéklehetőséghez juthat. A belga élvonal mindenesetre ismerős terep lehet a számára, hiszen két és fél évig a Genk felnőtt csapatát erősítette – innen igazolt másfél éve Hamburgba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik