Felkészülés: Dárdai 11-et cserélt, 0–2-ről állt fel a Hertha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.12. 19:30
null
Dárdai Pálék az utolsó simításokat végzik a kezdő sípszó előtt (Fotó: a Hertha Twitter-oldala)
A Dárdai Pál irányította Hertha BSC 2–2-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach ellen a törökországi Belekben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A 'Gladbach kedd délután már pályára lépett egy felkészülési találkozón, a török Sivasspor ellen 2–1-re nyert a Bundesliga negyedik helyezettje.

Pillanatokkal a kezdés előtt (Fotó: a Hertha Twitter-oldala)
Pillanatokkal a kezdés előtt (Fotó: a Hertha Twitter-oldala)

Kora este tizenegy friss játékossal lépett pályára a Mönchengladbach Dárdai Pál – a Bundesliga harmadik helyén telelő – Herthája ellen. Az isztambuli robbantások áldozatainak emlékére gyászszünettel kezdődő mérkőzésen a Hertha kapta el előbb a fonalat, az első helyzet Darida előtt adódott a 25. percben, de egy perccel később már Jarsteinnek akadt védeni valója a berliniek kapujában.

Nem sokkal később Vedad Ibisevic előtt is adódott egy ígéretes lehetőség, mégis a kevésbé aktív 'Gladbach szerzett vezetést a 35. percben Fabian Johnson révén (1–0).

A második félidő kezdete előtt sort cserélt a Hertha, Raffael viszont már a 48. percben betalált, így két góllal vezetett a Mönchengladbach (2–0).

De itt nem volt vége a mérkőzésnek! Az 59. percben Marvin Plattenhardt egy szép szabadrúgásgóllal szépített (2–1), majd tíz perccel később Haragucsi Genki egalizálni tudott egy higgadt befejezést követően (2–2) – kialakítva a találkozó végeredményét.

A Herthában a múlt héten szerződtetett Sinan Kurt nem lépett pályára.

A Hertha első és második félidei kezdőcsapata (Fotó: a Hertha Twitter-oldala)
A Hertha első és második félidei kezdőcsapata (Fotó: a Hertha Twitter-oldala)


A nap további nemzetközi felkészülési mérkőzéseiről, köztük a Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt találkozójáról itt olvashat!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Borussia Mönchengladbach–Hertha BSC 2–2 (Johnson 35., Raffael 48. ill., Plattenhardt 59., Haragucsi 70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik