Hertha: kiket szerződtetne Dárdai – ismert bosnyák kiszemelt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.28. 14:24
null
A hírek szerint a bosnyák Spahic (háttal) Dárdai egyik kiszemeltje (Fotó: Action Images, archív)
Amint azt már jeleztük, Dárdai Pál vezetőedző csapata, a német élvonalbeli Hertha ma kezdi meg a nyári felkészülést. Ennek kapcsán a helyi sajtó a klub és a szakember jövőjét érintő kérdéseket boncolgat, köztük azt, kik lehetnek a nyári szerzemények, hogyan áll majd össze a keret.

 

A bz-berlin.de a már szerződtetett, Bayerntől érkező 21 éves középpályás, Mitchell Weiser mellett megemlíti, hogy Szami Allagui visszatér a Mainztól, Fabian Holland viszont újra a Darmstadthoz kerülhet kölcsönbe. John Heitinga visszatér az Ajaxhoz, Marcel Ndjeng pedig a Paderbornnál folytatja.

A német portál kiemeli, hogy a klub fiataljai közül a következő napokban Nils Blumberg, Shawn Kauter, Florian Kohls, Maximilian Mittelstädt, Yanni Regäsel és Jordan Torunarigha bizonyíthat a szakmai stábnak. Sérülés miatt hosszabb távon, előreláthatóan szeptemberig harcképtelen a térdműtéten átesett Julian Schieber, Enisz Ben-Hatira lábujjproblémákkal küzd, Tolga Cigerci pedig fáradásos törés után külön edz a társaitól.

Több forrás is a Hertha lehetséges kiszemeltjei között sorolja fel a legutóbb a Levekusenben szereplő, jelenleg klub nélküli bosnyák válogatott Emir Spahicot, illetve továbbra is említik Dzsudzsák Balázst, bár az ő megszerzésére az átigazolás nagy költsége miatt kevés esélyt látnak (szurkolói források egyébként a Feyenoord holland védőjét, Terence Kongolót, a kazah Asztanában játszó szerb középpályást, Nemanja Makszimovicsot, de például a korábbi brazil válogatott Alexandre Patót is a Hertha lehetséges kiszemeltjei között emlegetik).

Ugyanakkor Ronnyt, a már említett Ben-Hatirát, Johannes van den Berghet, Peter Niemeyert, Sandro Wagnert és a két kapust, Rune Jarsteint és Sascha Burchertet a lehetséges távozók közé sorolják.

A bz-berlin.de összeállítása a Hertha nyári felkészülési programját is közzétette. A berliniek július 1-jén az FC Lübars ellen játsszák az első felkészülési meccsüket, majd többek között a spanyol Rayo Vallecanóval, az angol Fulhammel, a török Rizesporral és az olasz Genoával is megmérkőznek.

DÁRDAI: HA TÚL LESZÜNK RAJTA, TOPFIT CSAPATOM LESZ
„Tudom, mi vár ránk a következő hetekben, de ha túl leszünk rajta, akkor topfit csapatom lesz” – jelentette ki vasárnap az első edzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember, aki ugyanakkor nem nyilatkozott kettős szerepvállalásának folytatásáról: „erről majd a maga idejében beszélünk”.
A berlini tréningen – amelyre 1800 szurkoló látogatott ki – csak 25 játékos jelent meg, köztük az eddigi egyetlen új szerzemény, a bajnok Bayern Münchentől érkező Mitchell Weiser. Tolga Cigerci és Enisz Ben-Hatira sérült, további kilenc futballista pedig szabadságon van, vagy nyári tornákon szerepel.
A fővárosiak egyelőre nem találták meg az előző idény végén távozó főszponzor, a Deutsche Bahn utódját. Ingo Schiller gazdasági igazgató szerint az augusztus 14-i szezonrajtig aláírják a megállapodást az új támogatóval, amely a remények szerint hatmillió euróval segíti majd a klubot.
A Hertha az Augsburg vendégeként kezdi meg a Bundesliga 2015–2016-os idényét. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik