RB Leipzig: bejelentették az új vezetőedzőt – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 11:43
null
Domenico Tedesco lett a lipcseiek új edzője (Montázs: AFP)
A német Bundesligában szereplő RB Leipzig a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Domenico Tedesco veszi át a négy nappal ezelőtt leköszönő Jesse Marsch vezetőedzői posztját. 

 

Vasárnap beszámoltunk róla, hogy az Union Berlin elleni vereség után a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig elköszönt a nyáron a Salzburgból érkezett vezetőedzőjétől, Jesse Marschtól, akinek vezetésével 21 meccsből 8-szor győzött a csapat, 4 döntetlen és 9 vereség mellett.

A bejelentés után szinte azonnal elindultak a találgatások, hogy ki veheti át az amerikai szakember helyét, s igaznak bizonyult a szerdai információ, miszerint a korábban a Schalke 04-nél és a Szpartak Moszkvánál is dolgozó Domenico Tedesco tölti be a pozíciót. A jelenleg másodosztályú német gárdával a 2017–2018-as évadban ért el második helyezést a Bundesligában, míg az orosz csapattal az elmúlt idényben szintén ezüstérmes lett.

A 36 éves német-olasz szakember – akit asszisztensként Andreas Hinkel és Max Urwantschky segít– 2023 júniusáig kötött szerződést a lipcseiekkel, s a mai napon meg is tartja első edzését a csapatnak, valamint arra sem kell sokáig várnia, hogy élesben mutatkozzon be az RBL kispadján, hiszen a lipcsei együttes szombaton a Borussia Mönchengladbachot fogadja.

Az RB Leipzig azt is bejelentette, hogy az eddig másodedzőként tevékenykedő, a Manchester City elleni győztes BL-meccsen irányító Achim Beierlorzerrel is különválnak az útjaik.

A lipcsei csapat jelenleg csupán a 11. a német bajnokság tabelláján, míg a Bajnokok Ligája-csoportjában a 3. helyen végzett és februárban az Európa-ligában folytathatja szereplését.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik