Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny csatár.
Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.