A „fakóval” csak halványan lehet? – Marítimo – Newcastle 0:0

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.09.21. 15:09
Címkék
Amit az Everton-tól elvett a sors, azt a Marítimo-nak adta vissza. A portugál kiscsapat tegnap a tartalékos Newcastle ellen is sima vereséget szenvedhetett...

Amit az Everton-tól elvett a sors, azt a Marítimo-nak adta vissza.

A portugál kiscsapat tegnap a tartalékos Newcastle ellen is sima vereséget szenvedhetett volna, gondoljunk csak arra, hogy háromszor is rezgett a portugál léc (szó szerint) valamint az első félidőben egy – nem szándékos, de a labda útját egyértelműen megváltoztató – kezezés után elmaradt a büntető.

A góllövés tehát nem sikerült, mert a támadó szekció (Ameobi testvérek, Obertan, Amalfitano, Vuckic vagy Gosling) ezúttal nem tudta bevenni a kaput. A legtöbb esélye a kapufát kétszer is eltaláló Shola-kapitánynak volt.

Persze a Marítimo-nak is volt pár helyzete, a vége felé egy kontrából például komoly gólszerzési lehetőségük adódott, de Rob Elliott szépen leért a rövid sarokra. Kedvelem Steve Harper-t, de amilyen öreguras stílusban nyomta az Everton ellen lehet, hogy idén már maximum a búcsú meccsén kellene védenie.

A meccs nem volt nagy szám. Obertan ebben a mezőnyben is gyorsnak tűnt (na nem annyira mint, az Atromitos ellen) de ezúttal nem vezettek eredményre az elfutásai. A fiatalok közül Amalfitano, Vuckic és a helyére beálló Sammy Ameobi nagyon rossz napot fogott ki, Gosling a kapufája ellenére szürke volt, és Bigirimana is sokat hibázott, igaz felszántotta a pályát. Az első félidőben simán három gólt szerezhettünk volna, a másodikban pedig még egy-kettőt, szemben a Marítimo összesen kb. két komoly lehetőségével.

Egynek jó volt ez a meccs de azért a Bordeaux ellen ennél komolyabb erőfeszítések kellenek a pont(ok)hoz. Ami számomra fura volt, hogy a sérülések miatt foghíjas védelemből nem pihent senki, ugyanúgy a Perch, Williamson, Taylor, Santon négyes játszott végig, mint ahogyan az Everton ellen hétfőn, és majd várhatóan a Norwich ellen is.

Igazakkor már lesz Cabaye, Anita, Ben Arfa, Ba, Cissé és talán már Tioté is, szóval remélhetőleg inkább a Norwich térfelén pattog majd a labda…

A bemutatkozás tehát a neon-zöld mez ellenére elég szürkére sikerült, és ha Alan Pardew tényleg komolyan veszi a kupát, akkor a következő fordulóra jobban keveri a lapokat. Persze addig még lesz bőven meccse a csapatnak, amik átírhatják a forgatókönyvet.

Nem túl érdekes meccs, rövid poszt. Ennyi. Vége.

Kellemes hétvégét!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik