Capital One Cup – az érdektelenség kupája?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.09.25. 19:09
Címkék
„A legfontosabb a Premier League, utána jön az F.A. Kupa, majd az Európa Liga és végül a Ligakupa.” Ez az idézet múlt héten hangzott el Alan...

„A legfontosabb a Premier League, utána jön az F.A. Kupa, majd az Európa Liga és végül a Ligakupa.”„A legfontosabb a Premier League, utána jön az F.A. Kupa, majd az Európa Liga és végül a Ligakupa.”

Ez az idézet múlt héten hangzott el Alan Pardew szájából, és elvileg előrevetíti, hogy mennyire veszi komolyan a Newcastle a szerda esti, Manchester United elleni Ligakupa találkozót. Pardew tavaly nagyon hangoztatta, hogy a Newcastle-nek oda kell tennie magát az angol kupasorozatokban, ha ki akarnak lépni a nemzetközi porondra. Végül aztán a kupákban viszonylag hamar elvéreztek a Szarkák, de a bajnokságban elért helyezés elég volt az Európa Ligához. A mester éppen ezért idén kicsit módosított a rangsoron. Angol manager lévén az F.A. Kupa továbbra is közel áll a szívéhez, de az Európa Liga következtében megnövekvő terhelés miatt feltehetően hagyja veszni a Ligakupát… Vagy mégsem?

Nem szeretném ismételni Ruzsinho kollégát, a Ligakupa jelen pillanatban egyik csapatnál sem élvez elsőbbséget a többi sorozattal szemben, ráadásul mindkét gárda fárasztó hetet tudhat maga mögött. A Manchester múlthéten BL meccsen, hazai pályán 1:0-ra győzött Galatasaray ellen, majd vasárnap 2:1-re verte a Liverpool-t az Anfield Road-on. A Newcastle ezzel szemben 7 nap alatt három meccsen van túl. Hétfőn és csütörtökön két döntetlen idegenben, az Everton (2:2) és a Marítimo (0:0) ellen, majd vasárnap a Norwich legyőzése (1:0) hazai pályán.

Énegy végletekig felforgatott csapatot küldenék pályára, Pardew viszont egyrészt becsvágyó (olvassátok csak el az előző posztot, hogy mikor is nyert utoljára a Newcastle az Old Trafford-on),másrészt óvatos duhaj.Amai nyilatkozatai alapján győzni megy Manchester-be, és mindössze 3-4 kulcsjátékosát tervezi pihentetni. Úgy gondolja majd aKarácsonykor, a Boxing Day idején kell a komoly rotáció...

A fent látható felállások a "várható" kezdő és az általam javasolt kezdő. A bal oldali a realitás, nagyon nem is kell magyarázni. A pihenő játékosok ebben az esetben Harper, S. Taylor, Santon, Perch, Jonas, Cabaye, Ben Arfa és Ba. Ha azt vesszük, hogy már ez kétszer annyi, mint amit Pardew előrevetített, akkor mit mondanátok a jobb oldali képre?

Az „én csapatom” esetében a védelem összeállítása a legnagyobb probléma. Coloccini ugyan edzésbe állt, és valószínűleg a Reading ellen vasárnap újra játszik, de Ryan Taylor és Danny Simpson kiesésével még mindig nehéz megoldani a rotációt. Én mégis egy bátor húzást várok Pardew-tól, azaz hogy pihenteti a múlt héten rengeteget játszó Santon, Steven Taylor, Perch triót és csak Williamson marad fent, tekintve, hogy ő Coloccini visszatérésével pihenhet majd eleget.

A középpályán is a 20 év körüli átlagéletkorra szavaznék, habár ott a szintén fiatal, de nálam a kezdőből kimaradó Vuckic, Obertan és Gosling hármas simán ott lehet a pályán az elejétől, valaki más „kárára”. Elöl pedig zúzhat a robosztus Shola, és a termetében és gólérzékenységében is Michael Owen-t idéző tini, Adam Campbell. Utóbbi helyett esetleg az "elátkozott"Cissé, akinek hátha megtörik a rossz sorozata.

Elismerem, merész kezdő, aminek nincs sok realitása, de erre a sorozatra idén tényleg semmi szüksége a csapatnak. Ha a fiatalok nyernek jó, ha nem, az sem baj.

Megjelent pár írás a héten, miszerint a nagy erőbedobással edz a kerettel a 2008 nyara óta összesen 9 mérkőzésen pályára lépő (és 1 gólt szerző) Xisco. A teljesítményétől függetlenül heti 50 ezer fontot kereső! spanyol csatár Dennis Wise egyik olyan igazolása volt anno, amiről Kevin Keegan managerként nem is tudott. A Hatalmas Egér Arda Turan-t és Bafetimbi Gomis-t kérte, erre Nacho Gonzales-t és Xisco-t kapta… A támadó kölcsönadása idén nyáron sajnos nem sikerült, így most akár használni is lehetne, de nem hinném, hogy sor kerülhet a játékára. Ha Keegan, Joe Kinnear, és Chris Hughton sem számolt vele, akkor Pardew sem fog. Elvegetálja a szerződése utolsó évét, aztán mehet isten hírével.

Na de kanyarodjunk vissza a szerda estéhez. Az általam kigondolt felállással benne van a lehetősége egy hatalmas pofonnak is, de kiindulva ez elmúlt évekből, a Vörös Ördögök sem az első csapatukkal fognak rohamozni. A sérült Rooney mellett csatárposzton szerintem Hernandez és Van Persie is pihenni fog, és Welbeck párja feltehetően Macheda vagy Bébé lesz. Kagawa játéka még benne van a pakliban (szokja az angol légkört), de valószínűbb, hogy a középpálya közepén a Cleverley-Powell duó kap lehetőséget.

A vörös kisördögök: Powell, Macheda és Bébé…

…és a szárnyaikat bontogató Szarka-fiókák: Ferguson, Bigirimana és Campbell

Az összeállításoktól függetlenül várhatóan nyugis hangulata lesz a találkozónak, és valószínűleg egyik mester sem kap majd idegrohamot, ha netán kiesik a csapata. A szóhoz jutó fiatalok persze kihajtják majd belüket, hiszen tisztában lesznek azzal, hogy a kispadra sem férnek majd oda a két csapat október 7-én esedékes bajnoki mérkőzésén. Az egy más történet lesz a St. James’ Park-ban…

Meglátjuk. A találkozót élőben közvetíti a DigiSport 1, de az interneten is bőven akad majd stream az érdeklődőknek.

HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik