Bajnoki előzetes: Newcastle United - West Bromwich Albion

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.10.28. 12:10
Címkék
A St. James" Park-ban ma délután - magyar idő szerint 16.00 órától - rendezik a Newcastle United - West Bromwich Albion bajnoki mérkőzést, a Premier...

A St. James" Park-ban ma délután - magyar idő szerint 16.00 órától - rendezik a Newcastle United - West Bromwich Albion bajnoki mérkőzést, a Premier League 9. fordulójából, melyet itthon a Digisport közvetít. A vendégek eddig idén meglepetésre 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereséggel állnak, szemben a Newcastle 2-4-2-es mérlegével. Hogy az idén keveset játszó, de mégis már két gólos Gera Zoli pályára lép-e, azt nem tudni, habár igazán nem is lényeges. Kell ez a győzelem, mint egy falat kenyér, de sajnos a közelmúlt statisztikája nem a Newcastle mellett szól. Az viszont mindenképpen, hogy Demba Ba eddigi három WBA elleni meccsén 4 gólt szerzett, míg Papiss Cissé eddigi egyetlen meccsén duplázott.Newcastle United - West Bromwich Albion bajnoki mérkőzést, a Premier League 9. fordulójából, melyet itthon a Digisport közvetít. A vendégek eddig idén meglepetésre 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereséggel állnak, szemben a Newcastle 2-4-2-es mérlegével. Hogy az idén keveset játszó, de mégis már két gólos Gera Zoli pályára lép-e, azt nem tudni, habár igazán nem is lényeges. Kell ez a győzelem, mint egy falat kenyér, de sajnos a közelmúlt statisztikája nem a Newcastle mellett szól. Az viszont mindenképpen, hogy Demba Ba eddigi három WBA elleni meccsén 4 gólt szerzett, míg Papiss Cissé eddigi egyetlen meccsén duplázott.

Apró szépséghiba, hogy Ba első két gólját még a West Ham játékosaként szerezte, a második kettőt pedig a tavalyi 2:3-as WBA sikerrel záródó mérkőzésen. Cissé duplája meg igaz, hogy egy győzelem alkalmával esett, csak éppen idegenben.

Hazai pályán ugyanis az utóbbi három mérkőzésen egy vereség (az említett 2:3) és két döntetlen a mérleg. Tavaly előtt a bajnokság zárómérkőzésén 3:0-ról lett 3:3 a vége Somen Tchoyi klasszikus mesterhármasával, mondjuk szerencsére most nem kell tőle tartani, ugyanis nyáron a kameruni eligazolt. A harmadik meccsre pedig a Championship-ben került sor. Akkor 2:2 lett a vége, mindkét alkalommal a Newcastle egyenlített.

Ennyit a nem túl dicső múltról, ugorjunk vissza a jelenbe. A csapat háza táján van három komoly sérült (Ryan Taylor, Vuckic és Gosling) valamint megkezdi három meccses eltiltását Tioté.

A legnagyobb kérdés, hogy ki helyettesítse az elefántcsontparti labdaszerző középpályást.

Balra azt a formációt láthatjátok, amivel szerintem a legkevesebb kockázatot vállalja Alan Pardew. Ez esetben minden marad a megszokott, és megkapja a lehetőséget a nyári szerzemény, Vurnon Anita.

Persze lehetne sokféleképpen kombinálni, Anita helyén játszhatna James Perch vagy a fiatal Gäel Bigirimana is, de az sem elképzelhetetlen, hogy Jonas megy be középre, és bal oldalon szerepet kap az Európa Ligában jól teljesítő Gabriel Obertan.

Én azért a bal oldali kép mellett tenném le a voksom, mert a bajnokságban Pardew talán kevesebbet kockáztat.

A padon is nagy lesz a tolongás, a fent említetteken kívül a két Ameobi, és Shane Ferguson is bevetésre vár.

A West Bromwich-ban mindenképpen ki kell emelni a Chelsea-től kölcsönbe érkezett belga Romelu Lukaku-t, az ír csatárt, Shane Long-ot, valamint a Newcastle ellen már több alkalommal is eredményes nigériai Peter Odemwingie-t. Magyarként persze ki kell emelni Gera Zoltánt is, aki 33 évesen nyilván már csak epizodista, viszont bármikor tud villantani a régi tudásából. Ráadásul amint pályára lép, a Digis kommentátor számára sem lesz kérdés, hogy kinek drukkoljon...

A vendég kispadon pedig ott ül egy volt "Szarka", az 1999-ben Ruud Gullit után, és Sir Bobby Robson előtt rövid ideig caretaker managerként dolgozó Steve Clark, aki Roy Hodgson válogatotthoz történő távozása után érkezett, és eddig nagyon is bevált...

Már csak pár óra és kezdődik a meccs, digivel nem rendelkező érdeklődők számára stream-keresésben segítséget nyújt a jobb oldali linkről elérhető szurkolói oldal, a "Szarkafészek", ahol kinyitja ajtajait a szokásos chat szoba is.

HARJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik