Európa Liga 3. forduló: Jönnek a Loki-verő belgák

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.10.23. 14:10
Címkék
Még élénken él bennünk a vasárnapi rangadó emléke, - ahol az igen hervatag Sunderland ajándék pontot kapott a bírói stábtól - de nincs idő...

Még élénken él bennünk a vasárnapi rangadó emléke, - ahol az igen hervatag Sunderland ajándék pontot kapott a bírói stábtól - de nincs idő nagyon merengeni, mert az Európa Liga harmadik fordulójában a D csoportban csütörtök este Newcastle United - Club Brugge mérkőzést rendeznek. ajándék pontot kapott a bírói stábtól - de nincs idő nagyon merengeni, mert az Európa Liga harmadik fordulójában a D csoportban csütörtök este Newcastle United - Club Brugge mérkőzést rendeznek.

Nehéz persze csak úgy túllendülni a vasárnap délután látottakon, amikor még mindig folyamatosan jönnek a hírek a derbivel kapcsolatban. A Tottenham jelenleg Sunderland-ben kölcsönben játszó védőjét, Danny Rose-t például még a hétközi U21-es válogatott meccsen érte szóbeli rasszista atrocitás a szerb szurkolók részéről. Nos szegény Danny "otthon" sem érezheti magát biztonságban, ugyanis a "fekete macskák" hívei 90 percen át gyalázták Demba Ba-t a bőrszínére tett megjegyzésekkel. Ennél még gusztustalanabb volt, hogy amikor Fabrizio Coloccini helyett beállt Steven Taylor, a hazaiak a "Steven Taylor, bárcsak halott lennél!" rigmust skandálták, amiért még a sunderland-i manager, Martin O'Neill is elnézést kért a sajtótájékoztatón. Sebaj trógerek, jöttök még vendégségbe...

Na de térjünk vissza az Európa Liga következő összecsapására.

A mérkőzésre az év üzleti fogásának köszönhetően a (hivatalosan is újra) St. James' Park nevű szentélyben kerül sor. Mint pár bejegyzéssel korábban megírtuk, a csapat új mez- és stadion-névszponzora a hírhedt Wonga.com hitelfolyósító cég lett, ami kb. olyan, mint nálunk a "ha csak egy kicsi hiányzik..." szlogenű. A nép tehát szükséges rosszként tekint a szipolyozó társaságra, akik mint egy nagy piros pontként gyorsan be is jelentették, hogy mint a névhasználati jog birtokosai, azonnal visszaállítják az eredeti állapotot. Nekem ez szimpatikus húzás a cégtől, persze ha valami brutális thm-en lenne tartozásom feléjük, valószínűleg ettől nem szeretném jobban őket. Mike Ashley meg bebizonyította, hogy miért is van mit a tejbe aprítania. Rövid idő alatt Ł milliókat keresett úgy, hogy végül minden maradt a régiben.

A stadion körül tehát minden rendben, lássuk az ellenfelet! A 13 bajnoki címmel büszkélkedő együttes legutóbb a 2004/2005-ös szezonban volt hazája legjobbja, emellett 10 belga kupát nyert. Szuperkupák tekintetében sem állnak rosszul, 1980-ban nyerték az elsőt, majd 25 év alatt összesen tizenhármat, az utolsó négyet zsinórban (2002-2005).

Nemzetközi sikereiket tekintve a BEK-ben az 1977/1978-as évadban, az UEFA kupában pedig az 1975/1976-os évadban a döntőig meneteltek, ahol mindkét esetben a Liverpool állította meg őket.

Idén Koppenhága ellen estek ki a BL harmadik selejtező körében, majd megkapták a Debrecent... 1-7-el kergették szét a kondát, simán jutottak a csoportkörbe, ahol eddig 4-0-ra kikaptak a Bordeaux-tól, majd 2-0-ra megverték a Marítimo-t.

A keret vizsgálata során kicsit olyan érzés fogott el mint pár hete a Marítimo esetében, azaz számomra teljesen ismeretlen játékosokkal és szakmai stábbal találtam szemben magam. Egyedül Björn Vleminckx neve cseng ismerősen, de az is csak a furcsasága miatt, nem mert olyan klasszis csatárról lenne szó. Talán majd e meccs ismeretében a visszavágó előtt lesz ki(k)ről írni.

Híres játékosaik - magyarok is szép számmal - mindenesetre voltak korábban, íme néhány név:

Daniel Amokachi (a 94-es nigériai csapat ásza), Bálint László, Marc Degreyse (szintén a 94-es USA VB-n villogott), Disztl László, Kű Lajos, Magyar István, Jean-Pierre Papin, David Rozehnal (a Lúzer FC című bejegyzés egyik "főhőse"), Wesley Sonck, Mario Stanic (a 90-es évek közepén a horvát aranygeneráció egyik tagja).

Ennyit a belgákról, akik a kék-fekete csíkos hazai mezük mellett idegenben a jobbra fent látható sárga mezben játszanak, tehát remélhetőleg végre visszakerül a raktárba a Newcastle neon-lime szerelése, és a klasszikus fekete-fehérben játszik a csapat.

Most pedig a várható összeállításról. A fenti képen látható kupacból a nekünk háttal álló Ben Arfa, a rakás legalján található gólszerző, Cabaye, valamint Ba játéka sem garantált, viszont a formációban toronyként funkcionáló Ameobi pályára lépése esélyes. A hétvégén 250. Premier League meccsét játszó Shola a kiállítást követően jutott a cserék sorsára, így nem tudta növelni a Sunderland elleni góljainak számát. Viszont ő legalább pályán volt, nemúgy mint Papiss Demba Cissé, aki feltehetőleg szintén kezd csütörtökön. Csatárposzton hírértékűnek mondható, hogy a "láthatatlan ember", Xisco egy mesterhármast hintett a tartalékok között, de ettől függetlenül szerintem továbbra sincs jövője, és a fiatal Adam Campbell ül majd a padon.

A középpályán a kezdőbe várható a balra látható fiatalember, Mr. T., azaz Cheick Tioté. Az elefántcsontparti labdaszerző három meccses eltiltást kapott a szövetségtől, ami azt jelenti, hogy legközelebb csak november közepén léphet újra pályára. Ki kell hagynia a West Bromwich, a Liverpool és a West Ham elleni bajnokikat is, ezért evidensnek tűnik, hogy - ha semmi "egyéb" nem jön közbe - akkor 90 percet kap a kupában.

A nagyfejűek az F.A.-nál úgy látszik semmit nem mérlegeltek az esetében. Sem azt, hogy Tioté a labdára ment, sem pedig azt, hogy eleve azért találta el a remekül rájátszó Fletcher-t, mert ahogy megráncigálták elveszített pár ütemet, és ezért késett le a labdáról. Nem sima egy meccs, nem is kettő, egyből három... Lelkük rajta, szerencsére a középső középpályás poszt az, ahol van utánpótlás.

Kiindulva a Bordeaux elleni meccsből, remélhetőleg ismét győzelemnek örülhetünk, jó pár a hétvégihez hasonló Alan Pardew koreográfia kíséretében:

Digisport két csatornáján műsorra tűzött négy mérkőzés között megint nem szerepel ez a találkozó, így hát nem marad más mint az internet. Tekintve, hogy több külföldi csatorna is közvetít, ingyenesen nézhető stream-ekből biztosan nem lesz hiány.

HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik