Afrika legjobbja 2012: Demba Ba a TOP 5-ben

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.24. 12:11
Címkék
A Newcastle United gólerős szenegáli támadója, Demba Ba túlélte a második jelölt-szűkítést is, és továbbra is versenyben van, hogy ő legyen...

A Newcastle United gólerős szenegáli támadója, Demba Ba túlélte a második jelölt-szűkítést is, és továbbra is versenyben van, hogy ő legyen a fekete kontinens legjobbja 2012-ben. A mezőny igen komoly, és feltehetően nem ő lesz a befutó. Viszont ha abból indulunk ki, december 20-ig - a győztes kihirdetéséig - még sok meccs van hátra, ahol termelheti a gólokat, akkor még megvan az esély.Demba Ba túlélte a második jelölt-szűkítést is, és továbbra is versenyben van, hogy ő legyen a fekete kontinens legjobbja 2012-ben. A mezőny igen komoly, és feltehetően nem ő lesz a befutó. Viszont ha abból indulunk ki, december 20-ig - a győztes kihirdetéséig - még sok meccs van hátra, ahol termelheti a gólokat, akkor még megvan az esély.

A konkurencia: Didier Drogba (Chelsea/Shanghai Shenhua), Yaya Touré (Manchester City), Alex Song (Arsenal/Barcelona) és Andre Ayew (Marseille).

Szerintem a lista első két nevéből kerül ki az idei győztes...

Ha csak az eredményeket nézzük, Didier Drogba és Yaya Touré hasonló eséllyel kaphatja meg a díjat. Drogbának volt egy gyenge bajnoki szezonja, egy BL győzelme és egy ezüst az Afrika Kupán. Touré a PL győztes lett, viszont a BL-ben a csoportból sem jutottak tovább (ahogy idén sem) és az Afrika Kupán neki is ugyanolyan ezüst jutott mint csapattársának.

Drogba mellett szól, hogy lassan véget ér a pályafutása, és mintegy végső elismerésként is díjazhatják, viszont ellene, hogy elment Kínába és még az európai sportsajtó látóköréből is kikerült, mit tudhatnak róla Afrikában?

Az utolsó 11-es a májusi BL döntőben

A maradék három ember esetében az Arsenal-nál szép tavaszt produkáló, a Barcelona-ban viszont inkább kispados Alex Song, és a BL-hez szokott Marseille-el idén "csak" az EL-ben vitézkedő Ayew inkább csak töltelék figurák.

Az első két játékos ellen véleményem szerint csak Ba-nak lehet esélye. A Newcastle az elmúlt 8 év legjobb idényét futotta tavaly, és ebben hatalmas szerepet játszott a szenegáli. Ő az aki a jelöltek csapatainak bajnokságait figyelembe véve jelenleg a legalacsonyabban jegyzett klubban játszik. Magyarul tehát, feltehetően bármelyik másik együttesben még eredményesebb lett volna, ami miatt értékesebb lehet, amit a Newcastle játékosaként tett le az asztalra. Ennek elégnek kell lenni minimum a dobogóhoz.

Az első és második helyhez viszont nem biztos, mert azért halkan megjegyzem, (mielőtt más teszi) hogy a díj nevében szerepel a 2012-es dátum, és Ba összehasonlíthatatlanul jobb volt az őszi szezonban, azaz 2011-ben...

Ez egy kicsit rontja az esélyeit, viszont nem nagyon, mert ha az idei naptári évet veszik alapul, akkor beszámít az a 8 gól (és a velük szerzett nem kevés pont) amit idáig szerzett.

Mi természetesen szurkolunk neki!

Hajrá Demba Ba!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik