Amikor az újonc talán esélyesebb: Southampton - Newcastle

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.25. 13:11
Címkék
"The Saints are coming" azaz jönnek a szentek, ahogyan 2006-ban a Green Day újra sikerre vitte az 1979-es Skids slágert. Igaz most nem ők jönnek...

"The Saints are coming" azaz jönnek a szentek, ahogyan 2006-ban a Green Day újra sikerre vitte az 1979-es Skids slágert."The Saints are coming" azaz jönnek a szentek, ahogyan 2006-ban a Green Day újra sikerre vitte az 1979-es Skids slágert.

Igaz most nem ők jönnek, hanem a Newcastle utazik délre, hogy összecsapjon az a két együttes, amelyek talán a legtávolabb "laknak" egymástól a Premier League-ben.

A 19. helyen álló Southampton eddig 2 győzelem, 2 döntetlen 8 vereséggel áll, viszont nem rossz csapat, főleg ha kijön a lépés a Lambert - Lallana - Schneiderlin triónak. A Newcastle pedig nagyon fura állapotban van. Nem játszanak alárendelt szerepet a meccseiken, viszont valami nagyon nem klappol és ezért győzelmek (Sunderland, Liverpool, Marítimo) és minimum döntetlenek (West Ham, Swansea) úsznak el mostanában. Kiindulva ebből, és a Newcastle jelentős sérült listájából, egy döntetlen tűnik a legreálisabbnak. A vereség és a győzelem kevésbé, de inkább utóbbira kapnám fel a fejem meglepetésemben.

A veterán blogger Ed Harrison jóslata szerint (bal oldali kép) a Newcastle valószínűleg visszatér a klasszikus 4-5-1-re, amikor az öt középpályás egyike sem egy visszavont csatár, (pl. Ben Arfa, Sammy Ameobi) hanem igenis robotoló középső játékosok. Masszív középpálya kell a Soton ellen, mert hazai közönség előtt keményen fognak támadni.

A sérüléséből visszatérő trióból (Perch, Cissé és Jonas) valószínűleg csak az agentin középpályás lesz kezdő, a többiek akkor kerülhetnek szóba, ha bele kell nyúlni a meccsbe.

Ba pedig egyedüli vérbeli csatárként küzd majd a védőkkel. Most két olyan meccs jön (jövőhéten Stoke idegenben) ahol megmutathatja, hogy valóban esélyes az Afrika Legjobbja címre a 2012. évben.

A legnagyobb félelmem, hogy a Marítimo elleni meccs megviselte a védelmet, ahol egyedül a Coloccini - Williamson csere valószínű, előbbi eltiltása miatt.

Na, nem a fáradtságra gondolok, hiszen a portugálok nem sokszor jutottak el a kapuig, hanem arra lelki állapotra, hogy megint nem tudtak gól nélkül lehozni egy mérkőzést, amivel megint pontokat veszített a csapat.

A két gárda közös pontja nem más, mint a Geordie Legenda: Alan Shearer. Big Al 17 évesen került délre, és 1987 és 1992 között volt a "Szentek" játékosa, ami profi pályafutásának első állomása volt. Összesen 158 mérkőzésen 43 gólt szerzett. Ebből a legemlékezetesebb talán egy mesterhármas volt az Arsenal ellen, a második! felnőtt mérkőzésén egy 4:2-es győzelem alkalmával. 17 évesen és 240 naposan Jimmy Greaves 30 éves rekordját átadva a múltnak, ő lett minden idők legfiatalabb triplázója a mindekori legfelsőbb angol osztályban.

A ma 16 órakor kezdődő mérkőzést a Digisport nem közvetíti, tehát aki látni akarja a neten keresztül, annak irány a Szarkafészek chat szoba.

Hajrá Newcastle

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik