Rövid távú Szarka-célok: Hattyúnyak tekerés, Oroszlán szelídítés, SZENTségtelenítés és a hangos Fazekasok lecsendesítése

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.16. 19:11
Címkék
Hosszú hónap lesz a November, ezt tudtuk korábban is. Túl van a csapat három komoly próbatételen (Liverpool 1-1, Club Brugge 2-2, West Ham 0-1)...

Hosszú hónap lesz a November, ezt tudtuk korábban is. Túl van a csapat három komoly próbatételen (Liverpool 1-1, Club Brugge 2-2, West Ham 0-1) de a java csak most jön, tizenegy nap alatt további négy mérkőzés formájában. Még mielőtt persze azt gondolnánk, hogy ezek után majd jön a megérdemelt pihi, szólok hogy Angliáról beszélünk, a Boxing-day (Karácsonyi, Szilveszteri Foci) hazájáról. December 3. és január 5. között 9 azaz kilenc(!) mérkőzés van a programban ami a bajnokik mellett tartalmazza az utolsó Európa Liga csoportmeccset és egy F.A. Kupa találkozót is. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, lássuk az elkövetkezendő napok eseményeit röviden.tizenegy nap alatt további négy mérkőzés formájában. Még mielőtt persze azt gondolnánk, hogy ezek után majd jön a megérdemelt pihi, szólok hogy Angliáról beszélünk, a Boxing-day (Karácsonyi, Szilveszteri Foci) hazájáról. December 3. és január 5. között 9 azaz kilenc(!) mérkőzés van a programban ami a bajnokik mellett tartalmazza az utolsó Európa Liga csoportmeccset és egy F.A. Kupa találkozót is. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, lássuk az elkövetkezendő napok eseményeit röviden.

Swansea City (otthon) - Hattyúdal

A beharangozótól függetlenül elmondhatjuk, hogy nem igazán van közös a Newcastle-Swansea történelem, hiszen kedvenc csapatunk összesen a 19. alkalommal fogadja hazai pályán a hattyúkat. A mérleg nem rossz, de felesleges nézegetni, hiszen az elmúlt 29 évben mindössze 3 találkozót rendeztek Newcastle-ben a két csapat részvételével. Ráadásul a Swansea nagy átalakuláson ment át az elmúlt pár évben, főleg Brandon Rodgers, jelenlegi Liverpool manager keze alatt. Akárhogy is, a West Ham elleni blama után nyerni kell. Tavaly 0:0 lett, idegenben viszont sikerült nyerni részben a képen látható nyaka(lába)tekert Papiss Cissé góllal.

Marítimo (otthon) – a madeira-i fogatlan oroszlán

Vannak meccsek, amiket meg kell nyerni. Ez is ilyen. Az állatok királyát címerállatának választó portugál kiscsapat szépen teljesít nagyobb nevű ellenfeleivel szemben az Európa Ligában, de inkább csak hazai pályán. A 0-0-val záródó nyitómeccsen megszorongatta a Newcastle-t, de jövő héten remélhetőleg más lesz a helyzet. A fiatal Adam Campbell két hónapra dőlt ki, ezért Xisco-t már semmi sem menti meg, hogy a padra leüljön, illetve kivéve talán egy esetet. Akkor ugyanis, ha Alan Pardew biztosra akar menni és a két Ameobi mellé a két Demba nevét is leadja a keret kihirdetésekor. Végül is, ha a klubvezetés komolyan gondolja a kupát, akkor nincs kizárva, hogy erő demonstrációként ki kellene tömni az oroszlánokat…

Southampton (Idegenben) – anno Le Tissier vs Shearer, ma Lambert vs Ba

November utolsó hétvégéjén a csapat keresztül utazza Angliát, és déli határvidék régi-új bástyáját próbálja bevenni. A Southampton-nal jó régen került össze a csapat, hiszen elég komoly őrségváltások voltak az elmúlt évtizedekben arrafelé. A 80-as évek végén, még Alan Shearer debütálásakor, majd kicsit később Matthew Le Tissier tündöklése idején, a Szentek voltak a "dél urai", jóval komolyabb erőt képviselve, mint az ősi rivális Portsmouth. Aztán a 2000-es évek második felében nagy fordulat következett. Míg a Pompey a Premier League-ben vitézkedett, a Soton a Championship-be, majd a League One-ba zuhant. Mostanra pedig ismét markáns cserét láthatunk. A Southampton a Norwich útját bejárva a harmadosztályból feljutást követően mindössze egy szezont töltött a Championship-ben, és már ki is harcolták – playoff nélkül, ezüstérmesként – a Premier League-be jutást. A Pompey meg a csőd szélén… A Sputhampton játéka a Lallana – Schneiderlin – Lambert trióra épül. Mindhárom srác nagyon jó játékos, legalábbis a vezérletükkel átgázoltak eddig két osztály csapatain is. A Newcastle jelenlegi keretéből a legjobb ismeretei az ellenfélről Pardew-nak vannak, a manager ugyanis előző munkahelyére látogat vissza. A legfrissebb tapasztalattal viszont Vurnon Anita rendelkezik, mivel a holland még az Ajax játékosaként nyáron barátságos meccsen játszott a Soton ellen, mint azt a lenti kép bizonyítja.

Stoke City (idegenben) – Zajos Fazekasok

A hónap lezárásaként egy hétközi meccs a Stoke City, azaz a Potters (Fazekasok) pályáján a Britannia Stadionban, ahol nem könnyű játszani. A mindig telt ház olyan hangerejű buzdítást biztosít, ami megkétszerezi hazai játékosok erejét. Az egyébként a foci meggyilkolására épülő taktika elég hatékony, hiszen a klub évek óta a Premier League tagja, annak ellenére, hogy a „szerinted kinek kellene kiesnie a PL-ből?” kérdésre az ismerőseim nagy részénél a három jelölt egyike mindig a Stoke City. A közelmúltban sok fejtörést okoztak már, de nem tavaly. A legutóbbi látogatás a Britannia-ban nagyon kellemesre sikerült, Demba Ba mesterhármasával 3:1 lett a Newcastle javára. A Stoke színeiben Michael Owen szereplése lehet érdekesség, tekintve, hogy ő 4 évig Newcastle-ben élte a jól fizetett sérültek életét.

Ezt tartogatja tehát a november. Nehéz meccsek lennének ezek heti bontásban is, de így, hogy 11 nap alatt kell abszolválni, még durvább a helyzet. Az én elvárásom a hazai meccsek megnyerése és idegenben is minimum döntetlenek, azaz 8-12 pont.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik